Na een week waarin Paul van Tongeren inhoudelijk sprak over het vermogen van vriendschap en dit bijzonder inspirerend zowel filosofisch als theologisch uitdiepte, besloot ik ook deel te nemen aan het seminar van Gerard Visser over Meister Eckhart en Martin Heidegger. Beste Jacques, beste Hans, dank voor jullie onberispelijke organisatie. Dank voor jullie zorg en hartverwarmende gastvrijheid.
Henny Hoedemaker

Ik heb het ervaren als: verrassend, open minded, waardevol, met aandacht voor natuur en samenleving en betrokken op iedereen. Veel dank!
Eva Fischer

Het was een prachtig thema, van betekenis voor mij en mijn partner en zeker ook mijn vriendinnen. Ik heb een jaar stof tot nadenken en lezen. Het was fijn, ook door jullie goede programmering. Bedankt! Liefs ,
Hetty Smeets

Het was een heerlijke week, vol rust, ruimte, rijkdom, waarin al het goede, ware en schone samenkwamen in studeren, filosoferen, samen lezen, delen, heerlijk eten en dan dat geweldige Kreta als de plek waar alles samenkomt en klopt!
Illya Soffer

Het was mijn derde week . Ondanks de vergelijkbare structuur is iedere week weer schitterend. Deze week was ook weer uniek. Paul van Tongeren was fantastisch; ik hing aan zijn lippen. Hij is filosofie. Hij leeft filosofie. En is daarom inspirerend.
Maarten van den Berg

Een fantastische docent. en uitstekende gastheren. Het was wennen aan de groep want er waren meer deelnemers: ik vind het prettiger met een iets kleinere groep. Doordat het een thema was in plaats van een boek was de beleving anders. Ik weet nog niet goed hoe ik daar tegenaan kijk. Fijne ontmoetingen! Het respect waarmee Hans en Jacques hun plek op Kreta hebben gevonden, is prachtig en ik waardeer ten zeerste hoe zij dit meenemen en tonen. Dank voor opnieuw een hele fijne ervaring.
Tin Vanderhoeven

Paul heeft ons op een bijzondere wijze van Plato naar Søren gebracht. Onderweg hebben we veel meegemaakt. Heel leerzaam en inspirerend. Het was voor mij wederom een verrijkende ervaring. De groep vond ik groot. Dat neemt energie en ik wil graag m’n energie gebruiken voor de colleges. Het verblijf in de Villa was heerlijk. De maaltijden zalig. Hans en Jacques, jullie straalden weldadige rust uit. Ik heb genoten!
Clara Janssen

In verwondering. In blijdschap. Van betekenis. In vriendschap.
Rob van Ettinger

Het programma terkt mensen met een open/vriendschappelijke mindset. Dat tezamen in vriendschap de verdieping zoeken is een waar feest en maakt mij een gelukkig en dankbaar mens.
Ariane Hamming

Inhoudelijk vond ik het een mooie mix van filosofiegeschiedenis (de 'voor-denkers') en denken in het nu: 'na-denken'. Ik vind het altijd prettig om te zien hoe Paul van Tongeren na-denkt, en door moeilijke teksten heen wandelt. En verder: de Kretenzische gastvrijheid is geïncarneerd in Jacques en Hans. Ευχαριστό.
Pieter van Vliet

Nadenken over vriendschap en liefde vanuit de filosofiegeschiedenis. Er kwam heel wat op tafel. Paul gidste ons daar doorheen. Wat me bijgebleven is, is de verwondering, het wow-gevoel. Het was een week waarin vriendschap zichtbaar werd in hoe we met elkaar omgingen. Hans en Jacques maakten dit alles weer mogelijk door de uitnodigende plek, hun onvolprezen gastvrijheid en hun brugfunctie tussen Kreta en ons. Bedankt!
Akke Fokje Stienstra