je cursuslocatie: Villa Dio Petres

De Academie op Kreta maakt gebruik van Villa Dio Petres bij Kroustas als vaste leslocatie.
Villa Dio Petres is een luxe bed&breakfast hotel (zie onder) met conferentiefaciliteiten. Het ligt volledig vrij, in alle stilte en biedt een fabelachtig uitzicht; van het 
dorp Kritsa tot aan de Baai van Mirambello.

Je verblijft tijdens de cursus op Villa Dio Petres of in het pension Argyro in Kritsa, op 4 kilometer afstand. Je wordt uiteraard iedere dag gehaald en gebracht (als je niet wilt wandelen!).
Villa Dio Petres is genoemd naar het landgoed waarop het staat en dat al eeuwen Dio Petres heet, oftewel twee rotsen. Villa Dio Petres ligt hoog, waardoor je altijd geniet van de koelte. 

ligging Academie Kritsa
Links de Academie, rechts het dorp Kritsa

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

Bibliotheek

Inmiddels beschikt de Academie op Kreta over een steeds verder uitdijende bibliotheek, met honderden filosofische werken, boeken over spiritualiteit, de geschiedenis van Europa en Griekenland/Kreta, romans et cetera. Jaarlijks komen hier 30 à 50 titels bij. Onze gasten kunnen daar vrijelijk over beschikken, onder voorwaarde dat lenen wordt overlegd en dat de boeken niet mee naar het strand worden genomen.

Bed and breakfast

Villa Dio Petres heeft vanaf sinds 2017 vijf luxe kamers. Tijdens de cursusweek kan de deelnemer daar ook verblijven. Hiervoor wordt een meerprijs gevraagd. Ga voor alle informatie en de boekingsmogelijkheden buiten de cursusweken naar onze andere site: Villa Dio Petres.

 

ikonostase

Volledig in lijn met de traditie van Kreta, hebben ook wij een iconostase langs de weg! Een mini-kerkje dat doorgaans verwijst naar een ongeluk, een grote kerk verderop of ter nagedachtenis van overledenen. In ons geval staan de portretten van onze overleden ouders in de iconostase en waakt de Heilige Petrus (Dio Petres...) over hen. Met lichtje uiteraard! De iconostase is een gift van onze beste vrienden in Nederland.

Dio Petres vanuit kloof van Kritsa
Bij Kritsa ligt 'de kloof van Kritsa'. Vanuit die kloof heb je dit doorzicht naar Villa Dio Petres.