archief4

Joep Dohmen is een rasverteller en gidst u langs de grote filosofen. Zijn liefde voor de filosofie en de toepasbaarheid van filosofie in uw eigen moderne leven spat ervan af.

Bekijk de video over de inhoud van deze cursusweek. Druk op de playknop in het venster hieronder.

Nieuw: In een artikel in Trouw verscheen onlangs een weerslag van een cursus(-moment) van de meesterverteller Dohmen voor een groep jongeren over (het gebrek aan) tijd.
Een artikel in NRC geeft een inkijkje in de persoon en profesoor Joep Dohmen.

U bent nog steeds welkom van 24 tot en met 30 augustus 2014. Uiteraard worden andere lokaties bezocht en andere excursies aangeboden dan voorafgaande jaren, zodat het weekprogramma ook voor terugkerende gasten interessant is. Deze cursusweek is geschikt voor zowel beginnende enthousiastelingen als voor gevorderden in de filosofie.

Lees wat andere gasten vonden van een cursusweek met Joep Dohmen.

Prijs en voorwaarden
De prijzen voor de cursusweek met Joep Dohmen variëren van
€ 1.120,-- tot € 1.290,-- per persoon. Dit is inclusief logies en een (bijna) geheel verzorgde cursusweek, exclusief vlucht. De prijs voor de transfers van en naar Heraklion is € 25,-- enkele reis, per persoon.
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 20.

Korte inhoud
Joep Dohmen: "Deugden staan weer volop in de belangstelling. Ik wil me samen met u afvragen wat deugden - goede gewoontes - zijn en hoe ze kunnen bijdragen aan een geslaagd leven. Hoeveel ondeugd kan een samenleving verdragen? Op het voetbalveld wordt een grensrechter doodgetrapt. Mensen op belangrijke posten verzaken hun verantwoor­delijkheid. Bankiers verloochenen hun integriteit. Hoe reageren filosofen en weten­schappers hierop? Volgens de bioloog Frans de Waal is het hoog tijd voor empathie. De socioloog Richard Sennett pleit voor meer respect. De filosofe Martha Nussbaum ijvert voor morele sensibilisering, en Charles Taylor voor waarachtigheid. Wat betekenen deze waarden voor onze persoonlijke zoektocht naar 'het goede leven"?

Joep Dohmen behandelt in deze week zijn nieuwe boek 'Van oude en nieuwe deugden. Levenskunst van Aristoteles tot Nussbaum' (Ambo 2013) dat hij samen met Maarten van Buren schreef. Het boek is een vervolg op het zeer succesvolle 'De prijs van de vrijheid' (2011) van dezelfde auteurs. U krijgt het boek gratis toegestuurd na boeking.