archief4 

Een bezinningsvakantie met theoloog en ethicus Frits de Lange. Laat u meenemen door de innemende Frits de lange, hoogleraar Ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit. Frits de Lange komt voor de derde keer naar Kreta. 

FritsdeLange

Met veel plezier en passie verzorgde hij in 2013 en 2014 al succesvolle weken waarin filosofie, spiritualiteit, film, kunst en het gezamenlijk debat tesamen een boeiende week opleverden rond de grote thema's van het leven. Over knooppunten in het leven en vooral ook over het schrijven van een níeuw volgend hoofdstuk in je leven.

frits voor site

Dit jaar komt Frits de Lange met zijn nieuwe programma: 'Pelgrimage van de ziel'. Download hier het volledige weekprogramma van dag tot dag (een pdf document).

Het programma in het kort
Door de eeuwen heen is het pelgrimsmotief als een metafoor gebruikt voor de innerlijke reis die de ziel doormaakt in verschillende fasen van een mensenleven. Fundamenteel is het innerlijk besef dat we er nog niet zijn, dat we niet kunnen blijven waar en wie we waren, dat ons een betere toekomst lokt, waar we ooit wellicht helemaal thuis zullen zijn.

Ook in de moderne filosofie is de metafoor van de pelgrimage weer actueel. Postmoderne denkers als Jacques Derrida, John D. Caputo en Mark C. Taylor beschrijven de mens als een zwerver die altijd onderweg zal zijn, zichzelf niet in bezit heeft, nooit present zal zijn, maar altijd uitstaat naar dat wat anders is dan hijzelf.

Het wordt een prachtige cursusweek over de innerlijke weg van grote spirituele denkers uit de geschiedenis van Europa. Zoekers, naar hun eigen ziel en - misschien is dat hetzelfde – naar God. We lezen intensief klassieke teksten van o.a. Augustinus (Confessiones), Simone Weil (Spirituele autobiografie), Dietrich Bonhoeffer (Brieven uit de gevangenis). En we gaan na wat zij voor ons vandaag kunnen betekenen, spiritueel ontheemden in de 21e eeuw. Zijn we geestelijk gesproken allemaal zwervers en nomaden geworden, dwalend in het labyrint van het moderne leven? Of kunnen we innerlijk nog als pelgrims met deze mystici samen op reizen?

Bekijk een korte video-introductie van Frits de Lange over zijn cursus op Kreta. Druk op de playknop hieronder.Lees in ons gastenboek wat eerdere gasten vonden van een cursusweek met Frits de Lange op Kreta.

U bent welkom bij Frits de Lange van 30 augustus tot en met 5 september 2015. Let op: er zijn nog maar enkele plaaten beschikbaar.

Prijs en voorwaarden
De prijzen voor de cursusweek in 2015 met Frits de Lange variëren van € 1.145,-- tot € 1.290,-- per persoon. Dit is inclusief logies en een (bijna) geheel verzorgde cursusweek, exclusief vlucht. De prijs voor de transfers van en naar Heraklion is € 25,-- enkele reis per persoon.
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 16.
Ga naar de precieze prijzen of lees de voorwaarden.