Corona en de cursussen

Griekenland heft veel corona-maatregelen op.

Per 1 mei vervallen er veel covid-maatregelen in Griekenland.

 

17 april 2022

Het PLF formulier (passenger locator form) is al lang niet meer nodig om naar Griekenland te reizen. En per 1 mei vervalt het verplichte mondkapje in supermarkten en in restaurants en cafë's is dan een vaccinatie-bewijs of PCR-test niet meer verplicht.

De kleurcode voor Griekenland van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is inmiddels groen. Dat betekent dat de veiligheidsrisico’s in Griekenland vergelijkbaar zijn met die in Nederland.

Om Griekenland binnen te komen heb je wel nog steeds een vacciniatiebewijs of PCR-test nodig.

Je bent welkom onder voorwaarden

Je bent welkom op Kreta voor een cursus op de Academie op Kreta of voor een vakantieverblijf op Villa Dio Petres met een vaccinatiebewijs óf een PCR-test óf een bewijs dat je corona hebt gehad.

In 2021 is het goed gegaan

Het afgelopen jaar heeft ons geleerd hoe we in 2022 veilige en goede cursussen kunnen organiseren!
Dat geeft een gerust gevoel.
Het seizoen 2021 was voor ons niet gemakkelijk omdat we zonder pauze alle in 2020 geannuleerde cursussen alsnog in 2021 moesten uitvoeren.
Dank aan de deelnemers! Ze hebben ons met veel welwillendheid en hartverwarmende complimenten door het afgelopen cursusjaar 'gedragen'. Ook hebben álle docenten hun maximale flexibiliteit getoond door steeds opnieuw mee te buigen met de mogelijkheden binnen de beperkingen. Daar zijn we uiterst dankbaar voor.

Geld terug

In 2022 krijg je al je geld terug als de cursus door corona niet door kan gaan. Als we dat moeten besluiten binnen 2 maanden voor aanvang van de cursus is dat 80%. De overige 20% is dan al uitgegeven aan hotelkamers, personeel, bushuur etc.

 

panorama1160 3289Villa Dio Petres (de cursuslocatie)

Onze eigen maatregelen

Buitenschool

Om maximaal aan de strenge en strikte Covid-19-regelgeving van de Griekse overheid te kunnen voldoen, hebben we een heuse buitenschool ingericht. Alle colleges kunnen nu met hulp van nieuwe audiovisuele middelen en zonwering, buiten plaats vinden op de patio van Villa Dio Petres. Ook realiseren we op dit moment een ruimere collegezaal waar de 1,5 meter gerespecteerd kan worden. Daarnaast behoudt iedere cursist een eigen stoel gedurende de hele cursus en worden er bij het transport van en naar de cursuslokatie en bij excursies alle regels in acht genomen.

Cursus van 4 dagen: geslaagd!

logo cursus

De Universiteit van Heraklion heeft een online Covid-cursus ontwikkeld gericht op hoteleigenaren en personeel van hotels. De Academie op Kreta maakt gebruik van het hotel Villa Dio Petres. Daarom ondergaan we 4 dagen lang een cursus over de geschiedenis van Covid-19, de juiste manier van omgaan met gasten, de optimale manier van schoonmaken en schoonhouden van de kamers, wat te doen bij vermoeden van corona bij de gast, de beste manier van omgaan met de gasten, de medische achtergronden van de verschillende werkingen van de diverse vaccinatie-merken, etc. etc. Best pittig!

diploma mei 2021 als plaatje jpg min

Al je geld terug tot 2 maanden voor aanvang, daarna 80% terug.

Voor nieuwe reserveringen voor cursussen in 2021 gelden nieuwe soepele voorwaarden voor overmacht op basis van COVID-19. Je krijgt tot 2 maanden voor aanvang van de cursus al je geld terug indien covid-19 de cursus onmogelijk maakt. In de laatste 2 maanden krijg je 80% van al je geld terug. De rest (het inschrijfgeld, 20% van de totaalsom) moeten we inhouden omdat we dat dan al hebben uitgegeven. Lees hier de precieze nieuwe voorwaarden

VDP ext zeer wide compressedVilla Dio Petres (de cursuslocatie)

Ruime collegezaal

We hadden al een buitenschool waar iedereen zijn eigen plek in de buitenlucht kan zoeken (op de patio), maar het kan te kil, te warm of te winderig zijn om buiten te zitten. Daarom hebben we een nieuwe collegezaal gebouwd. Veel groter dan de oude collegezaal; die is nu de leeszaal en bibliotheek (rechts).

De nieuwe zaal heeft goede ventilatie, koeling en verwarming met een innovatief eco-systeem in de vloer en het plafond (dus geen geblaas van een airconditioning).Uiteraard kan de 1,5 meter afstand in deze zaal eerbiedigd worden.

collegezaal 1160De nieuwe collegezaal  Rechts zie je de doorbraak naar de 'oude' collegezaal, die veel kleiner was en nu dienst gaat doen als bibliotheek/leeszaal.

 

Covid-19 certificaat

Wij als organisatoren hebben in 2020 een verplichte cursus gevolgd van de WHO (Wereld Gezondheid Organisatie) en moeten voldoen aan een groot pakket van hygiëne-eisen van de Griekse overheid. Op grond daarvan hebben wij een licentie gekregen om open te mogen gaan en gasten te ontvangen.

health first vignet

  

Transfers en vervoer

 • alle vervoer doen we in eigen beheer, zodat we maximale controle hebben op de veiligheid;
 • de chauffeur en passagiers dragen verplicht een mondkapje;
 • we zullen per minibus maximaal 5 passagiers vervoeren (in plaats van normaal 8); in een personenauto mogen 3 passagiers vervoerd (telkens behalve de chauffeur);
 • bussen en auto's worden geventileerd met buitenlucht, niet met circulerende airconditioning.


Kamers (zowel pension Argyro als Villa Dio Petres)

 • de kamers van Villa Dio Petres en pension Argyro zijn voor aankomst van de gasten gereinigd en gedesinfecteerd;
 • op beide verdiepingen is een electrische UV LED Sterilizer stick aanwezig;
 • er worden geen gedeelde kamers aangeboden aan deelnemers die elkaar niet kennen; dat doen we alleen aan samenreizenden;
 • alleen op verzoek worden kamers tijdens het aaneengesloten verblijf van de gasten betreden door personeel voor schoonmaak en vervanging van beddengoed en handdoeken.

joep dohmen 2020

Ook in restaurants waar tijdens de cursus gegeten wordt, gelden de Griekse Covid-19 regels zoals 1,5 meter afstand.

Maaltijden

 • het ontbijt wordt zo gepresenteerd dat elke gast zelf, zonder tussenkomst van andere handen, het ontbijt kan nemen vanaf een buffet; indien gewenst wordt het gehele ontbijt persoonlijk uitgereikt.
 • de maaltijden zullen zoveel mogelijk in eigen beheer worden bereid en geserveerd.
 • als de groep te groot is voor een diner aan tafel, i.v.m. de persoonlijke afstand, zullen we de maaltijden in buffetvorm serveren;
 • we zullen de maatregelen die het restaurant moet treffen vooraf met de uitbater doornemen
 • als een restauranthouder de naleving van de maatregelen niet kan garanderen, zullen we daar geen maaltijden gebruiken.


Persoonlijke hygiëne, en hygiëne naar elkaar

 • gasten dienen zelf mondkapjes mee te nemen, in de auto zijn ze verplicht;
 • de gasten dienen onderling 1,5 afstand te houden;
 • handen schudden en elkaar kussen is uiteraard uit den boze; laten we deftig naar elkaar knikken!
 • je kunt de hele dag op meerdere plekken je handen wassen en steeds een schoon handdoekje gebruiken;
 • er is overal desinfectievloeistof aanwezig;
 • er zijn volop papieren zakdoekjes voorradig;
 • een infrarood koortsthermometer is aanwezig;
 • toiletten bij algemene ruimten moeten doorgespoeld worden met gesloten deksel.

De cursusomgeving

 • er wordt extra personeel ingehuurd om alles op de gezamenlijke plekken van cursuslocatie Villa Dio Petres super schoon te maken en houden, en te desinfecteren (contactpunten, klinken, lichtknoppen, tafels etc. etc.);
 • we zullen gebruik maken van een grotere collegezaal en vooral locaties in de buitenlucht, om te kunnen voldoen aan de 1,5 meter norm;
 • iedere deelnemer kan gebruik maken van een persoonlijke seminar-stoel met schrijfvlak. Deze stoel wordt de gehele week aan de cursist toegewezen;
 • we gaan niet naar locaties waar veel mensen bij elkaar zijn;
 • door het geringe toegestane aantal zitplaatsen in bussen en auto's zijn een aantal verder weg gelegen excursieplekken onbereikbaar geworden en zal daarvoor een alternatief worden gekozen; wel zullen we een enkele keer pendelen naar nabijgelegen locaties;
 • voor colleges buiten zullen de juiste audiovisuele middelen worden aangeschaft.

Gezondheidszorg

 • op Kreta is al heel lang weinig corona geweest, dankzij een strenge lockdown die in Griekenland geweest is, maar met de toeristen komen er nu natuurlijk wel nieuwe besmettingsgevallen bij;
 • de gezondheidszorg op Kreta is qua medische zorg over het algemeen vergelijkbaar met die van Nederland (we spreken uit persoonlijke ervaring), er is een ziekenhuis in het zeer nabij gelegen Agios Nikolaos, en ook een academisch ziekenhuis in Heraklion;
 • we beschikken over een (verplicht) contract met een Engels sprekende arts in Agios Nikolaos voor het geval er klachten optreden die corona doen vermoeden.

Onze corona-geschiedenis

 

10 maart 2020

Al sinds 10 maart zijn alle scholen dicht en alle evenementen verboden. Ook restaurants en cafés, kerken, kappers etc. zijn al een tijd gesloten. Zelfs de condoleance en de begrafenis van onze dierbare 86 jarige buurman (op 22 maart van ouderdom gestorven) hebben we niet mogen bijwonen. Alle hotels en pensions zijn dicht tot 30 april. Dus ook de cursuslokatie Villa Dio Petres.
De cursussen in april gaan daarom niet door. Alle deelnemers van die cursussen zijn op de hoogte en hen is een alternatief later dit jaar aangeboden. De meeste gasten hebben ook al omgeboekt.
Per provincie is er één hotel beschikbaar voor achterblijvers. Op Kreta is dat in Agios Nikolaos, Heraklion, Rethymnon en Chania. Vluchten zijn nauwelijks toegestaan. Veerboten zijn uit de vaart genomen. Nu zijn alleen nog de voedselwinkels open. Er wordt niet gehamsterd.
De maatregelen zijn duidelijk en bindend. De politie controleert. Overtreding leidt tot een boete.
Hoewel er meer besmettingen zijn op het vasteland, zijn er op Kreta tot nu toe maar 11 bevestigde besmettingen (waarvan 9 in de stad Heraklion) en 1 dode. Op een bewonersaantal van 633.500 is dat laag. Dat wil men natuurlijk graag zo houden, en daarom volgt iedereen de strikte regels nauwgezet op.

Er is dus geen reden meer om niet naar Kreta te vliegen.

20 april 2020

De Griekse minister van Toerisme meldde op 20 april dat de de Griekse autoriteiten overwegen een ‘gezondheidspaspoort’ in te voeren. Dat moet bewijzen dat de betreffende persoon niet besmet is met het coronavirus. De test moet worden uitgevoerd in het land van herkomst van de reiziger, voordat hij aan boord gaat van een vliegtuig of ander vervoermiddel.

28 april 2020

Op 28 april heeft premier Mitsotakis versoepelingen aangekondigd. Die houden in dat internationale vluchten weer mogelijk worden vanaf medio juni en dat kleine hotels zoals Villa Dio Petres en pension Argyro tot 15 juni nog gesloten moeten blijven, en mogelijk ergens tussen 15 juni - 1 juli weer gasten mogen ontvangen.
Cursussen tot 15 juni gaan daarom niet door. De Griekse overheid heeft een verbod op de uitvoering uitgevaardigd. Dat betekent overmacht. De deelnemers zijn door ons op de hoogte gebracht.

30 april 2020

Op 30 april heeft prof. Tzanakis, directeur van een longkliniek in Athene in een interview met Kreta TV gezegd dat Kreta waarschijnlijk de eerste regio in Europa is zonder corona omdat er al wekenlang geen nieuwe besmetting is gemeld.

Begin mei 2020

In Griekenland zijn voor iedereen professionele medische mondmaskers ter beschikking bij alle apotheken. Te dragen in supermarkten, bij de kapper etc.

De Griekse regering is in overleg met ambassades, de hotelbranche en luchtvaartmaatschappijen over het toestaan van vluchten vanuit onder andere Nederland en België eind juni of begin juli. Onder voorwaarden.

12 mei 2020

Op 12 mei hebben we de gasten van Frits de Lange (eind juni) moeten melden dat de cursus geannuleerd is omdat pension Argyro en Villa Dio Petres (op basis van de verordeningen nu) pas 1 juli open mogen.

15 mei 2020

Op 15 mei zijn alle commerciële vluchten van en naar Nederland verder opgeschort tot na 31 mei 23:59 uur aanstaande. 

16 mei 2020

Omdat de ontwikkelingen met betrekking tot het virus in Griekenland gunstig blijven mogen de restaurants in Griekenland definitief open op maandag 25 mei.

20 mei 2020

Transavia heeft bekend gemaakt vanaf 4 juni hun netwerk langzaam op te gaan starten. Aanvankelijk vliegen ze maar op een paar bestemmingen. Kreta (Heraklion) hoort daar ook bij. Dat is mooi nieuws!
Het staat echter haaks op de regerings-informatie van vanavond. De premier van Griekenland herhaalde dat er pas per 1 juli internationale vluchten worden toegelaten op Kreta (en per 15 juni op Athene).

Pension Argyro en Villa Dio Petres hebben toestemming om per 15 juni op te gaan starten met inachtneming van de nieuwe uitvoeringsregels rond corona.

23 mei 2020

Alle deelnemers van cursussen vanaf juli tot en met medio oktober 2020 hebben het goede nieuws gekregen dat op basis van de regelgeving alle cursussen in die periode (met gezondheidsmaatregelen uiteraard) door kunnen gaan.

 • Kreta is al wekenlang corona-vrij verklaard en heeft over de hele corona-periode maar 1 dode te betreuren (op 630.000 inwoners);.
 • Griekenland heeft dagelijks maar een handjevol nieuwe geïnfecteerden;
 • Luchtvaartmaatschappijen en luchthavens richten zich in op veilig vliegen (zoals verse buitenlucht in het vliegtuig van Transavia en geen rond gepompte lucht).
 • Griekenland laat nog steeds geen inwoners toe uit landen waar het corona virus nog teveel woekert.

25 mei 2020

Transavia heeft alle vluchten van juni geannuleerd. Je kunt ze ook niet meer boeken. Het was heel vreemd dat Transavia vluchten op Heraklion aanbood in juni. De Griekse regering is immers altijd heel duidelijk geweest: pas vanaf 1 juli mogen er buitenlandse toestellen landen op Heraklion.

26 mei 2020

In heel Griekenland zijn alle café's en restaurants weer open (sinds gisteren). Tafels hebben afstand tot elkaar. Bedienend personeel draagt gezichtsbescherming. De mensen genieten duidelijk van de hervatting van dit deel van het openbare leven.

29 mei 2020

Griekenland heeft bekend gemaakt voor welke relatief veilige landen de grenzen open gaan per 15 juni. Het zijn 29 landen, maar Nederland en België horen daar niet bij.

30 mei 2020

We hebben het volste vertrouwen ontwikkeld in de stappen die de Griekse regering zet. Ook in de tijdelijke weigering van Nederlandse toeristen. Naast Nederlanders mogen ook Fransen, Spanjaarden en Italianen nog niet naar Griekenland reizen. Dat is puur op basis van epidemologische cijfers. Spijtig maar terecht.
Zodra de Griekse regerong meldt dat Nederlanders en Belgen wél welkom zijn, is dat ook op basis van cijfers en mogen wij en de gasten er dan deste meer op vertrouwen dat de cursussen veilig kunnen worden uitgevoerd.

31 mei 2020

Mensen uit ‘onveilige’ landen (zoals Nederland en België) worden nu toch toegelaten tussen 15 juni en 1 juli, maar zij moeten bij aankomst verplicht een coronatest ondergaan en in ieder geval een week in thuisisolatie gaan.Volgens het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken wordt deze maatregel tussen 15 en 30 juni toegepast, met een mogelijke verlenging.

Vanaf 1 juli zijn vanuit alle landen weer vluchten mogelijk op Heraklion zonder isolatie-eisen en corona-tests. Ook vanuit Nederland en België. Maar het ministerie van Toerisme in Griekenland herhaalt dat op basis van nieuwe informatie mogelijk toch beperkingen worden opgelegd aan specifieke 'risicolanden' na 1 juli. Het blijft dus nog even onzeker wat er direct na 1 juli mogelijk wordt.

1 juni 2020

We hebben aanvullende voorwaarden ontwikkeld t.a.v. COVID-19.
Lees de exacte formulering in onze voorwaarden.
 

2 juni 2020

Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie naar Griekenland  Dat besluit heeft het kabinet genomen. De landen in het Schengengebied (waar Griekenland onder valt) gaan van de code oranje naar code geel. Dat betekent dat toeristische reizen en familiebezoeken weer kunnen. Van de Belgische overheid is nog niets vernomen,

3 juni 2020

Vandaag heeft de Nationale Veiligheidsraad van België bepaald dat vanaf 8 juni de grenzen open gaan voor wie reist binnen de Schengenzone. Griekenland valt binnen de Schengenzone. Ook de Nederlandse overheid heeft toestemming gegeven voor toerisme naar Griekenland. Dat betekent dat de cursussen in juli met Hans Achterhuis en Petran Kockelkoren en die van Joep Dohmen gelukkig normaal doorgang kunnen vinden.

4 juni 2020

De Nederlandse regering heeft gisteren (op de persconferentie van de premier) toch nog geen groen licht kunnen geven voor reizen naar Griekenland. Mogelijk verandert dat per 15 juni. Dat betekent dat de voorbereidingen voor de eerste cursus in juli met Hans Achterhuis en Petran Kockelkoren nog steeds niet kunnen starten. De gasten zullen ook nog steeds geen vluchten willen boeken. Daarom is besloten om deze cursus toch te annuleren. De deelnemers zijn op de hoogte. Heel jammer.

6 juni 2020

Alles wijst er nu op dat alle cijfers over corona in Nederland en België verder verbeteren. In Griekenland nadert het nul-aantal infecties. Op Kreta is al lang geen corona meer (eigenlijk ook nooit geweest).

13 juni 2020

Griekenland heeft het laatste voorbehoud voor vluchten vanuit Nederland weggenomen. Vanuit België waren al geen voorbehouden meer. Dat betekent dat vliegverkeer naar Heraklion vanaf 1 juli mogelijk is. Daarom gaan alle cursussen vanaf nu (te beginnen met de cursus met Joep Dohmen) door. Deo volente.

20 juni 2020

Transavia heeft laten weten dat er definitief gevlogen gaat worden op Heraklion vanaf begin juli (met kleine wijzigingen in de vertrektijden) en vanuit meerdere luchthavens in Nederland.

30 juni 2020

De Griekse overheid heeft een 'Passenger locator form' geïntroduceerd. Het is een formulier op internet dat je minstens 48 uur voor je vertrek naar Griekenland moet invullen. Het is heel eenvoudig (wel engelstalig) en leidt tot een barcode die je op je smartphone kunt zetten en thuis kunt printen. De barcode wordt gecontroleerd bij aankomst op de luchthaven van Heraklion (of Athene als je via Athene reist). Het doel van het formulier is om je te kunnen traceren in geval van een corona-besmetting bij je in de buurt.

Gasten van cursussen vanaf juli zullen we bijtijds helpen met het invullen van dit formulier.

5 juli 2020

Het Health Protocol van het Griekse Ministerie voor Volksgezondheid is door Villa Dio Petres ingevuld op een speciale website van dit ministerie. Elke accomodatie in Griekenland is dit verplicht. Minstens 100 vragen moeten worden beantwoord t.a.v. gebruik en schoonhouden van ruimten en kamers, speciale extra maatregelen en handelswijze van het personeel. Op basis hiervan wordt een (verplicht) certificaat afgegeven.

12 juli 2020

Intussen landen er vanaf 1 juli weer dagelijks vliegtuigen op alle luchthavens van Griekenland. De Transavia-vluchten op Heraklion verlopen soepel. Bijna iedereen beschikt over de QR-code die vooraf online kan worden aangevraagd. Indien men niet beschikt over die code kan nog aan boord van het vliegtuig een vragenformulier worden ingevuld.

In Noord-Griekenland zijn er besmettingen door binnenkomst van besmette Bulgaren. Daarom heeft premier Mitsotakis afgekondigd dat voor de Grieks-Bulgaarse grens een niet-Covid-19 verklaring vereist is.

20 juli 2020

De Griekse regering heeft bekendgemaakt zoveel vertrouwen te hebben in de controle op het verloop van de besmettingen dat er geen nieuwe lockdown zal worden afgekondigd. Iedere dag landen er talloze vliegtuigen op een geordende en rustige wijze. In onze regio heeft dat tot geen enkele besmetting geleid. Op het vasteland van Griekenland zijn wel besmettingen maar die zijn snel gelocaliseerd en geïsoleerd.

22 juli 2020

Vandaag hebben de Griekse autoriteiten bekend gemaakt dat er sinds 1 juli 127,900 Covid-19 testen (als steekproef) zijn uitgevoerd op binnenkomende reizigers. Daarvan waren er 295 positief. Die zijn alle opgespoord en geïsoleerd. Deze gunstige resultaten sterken de regering in de overtuiging dat hun beleid werkt en dat er geen nieuwe maatregelen nodig zijn. Alles is 'onder controle'.

Zondag start eindelijk onze eerste cursus dit jaar. Met Joep Dohmen. We hebben veel Covid-19 aanpassingen. De belangrijkste is dat we een buitenschool zijn begonnen! En daar is veel schaduw voor nodig. Dus moest er op de patio een 'dak' komen.

30 juli 2020

De cursus met Joep Dohmen is in volle gang. Binnen alle Covid-19-eisen verloopt de cursus zonder enig probleem. Alles speelt zicht buiten af en de rij-afstanden zijn kort gehouden. 

Het aanvragen van de QR-code verloopt succesvol en is inmiddels verplicht verklaard door de Griekse regering. Zonder QR-code mag je zelfs niet meer instappen in het vliegtuig. Wij helpen de cursusdeelnemers met het invulllen van het formulier.

Op Kreta zijn nog steeds geen extra besmettingen gemeld. Heerlijk!

2 augustus 2020

De cursus met Joep Dohmen is succesvol verlopen en wij zijn erg opgelucht dat de buitenschool goed gewerkt heeft. Dankzij de inzet van nieuwe audiovisuele middelen, lessenaarstoelen, het gebruik van een microfoon (ook op andere locaties), heeft iedereen kunnen genieten van het buiten zijn. De 1,5 meter is ook bij de maaltijden gerespecteerd en aan alle door de Griekse regering afgedwongen ontsmettingsregels is voldaan. We zijn opgelucht!

16 augustus 2020

De Griekse regering heeft een zogenaamde PCR-test verplicht gesteld voor aankomsten vanuit o.a. Nederland en België vanaf 17 augustus. Dat betekent dat er vanuit die landen in principe geen mensen meer met Covid-19 binnen zullen komen. Dat betekent ook dat je een stuk geruster in het vliegtuig zit. Kreta heeft nog steeds geen nieuwe besmettingen dus het verblijf bij ons wordt steeds zorgelozer.

We geven onze gasten adviezen over het laten uitvoeren van zo'n PCR-test. Dat kan in een groot aantal laboratoria verspeid over het land. De kosten lopen uiteen van € 95 tot € 150. Je krijgt dan (als het goed is) een engelstalige non-covid19-verklaring met je paspoortnummer erop. We kunnen die kosten niet van de gasten overnemen, maar we zoeken naar een vorm van tegemoetkoming.

28 augustus 2020

De Griekse regering heeft vandaag bekend gemaakt dat Nederlanders vanaf 1 september geen Covid-19 test meer te hoeven laten uitvoeren. Belgen en vele andere nationaliteiten moeten dat nog wel. Dat scheelt heel wat gedoe voor onze Nederlandse cursusgasten vanaf 1 september. 
Vandaag is de tweede cursusweek met Paul van Tongeren met succes afgesloten. Op de rol staat nu de week 'Leiderschap en filosofie' met André Wiedsma en Joep Dohmen.

8 september 2020

De Nederlandse Rijksoverheid heeft de Griekse eilanden 'code oranje' gegeven. Dat betreft ook Kreta.
Het is nog totaal onduidelijk hoe lang die code oranje van kracht blijft. Wat wij vinden van deze totaal onverwachte maatregel kun je lezen in onze blog.

9 september 2020

Het aantal besmettingen in Griekenland was al laag maar daalt zelfs ook gestaag. De dag na het besluit van code oranje van de Nederlandse regering is men hier nog steeds zeer ontdaan. Iedereen vraagt om een verklaring. 

Er is van de zijde van de Griekse regering geen enkele belemmering om de cursussen van dit najaar uit te voeren. Die gaan dus vooralsnog gewoon door. We hopen dat de Nederlandse regering snel tot een nieuw inzicht komt.

10 september 2020

Het aantal besmettingen op Kreta was al laag maar blijft ook alleen maar dalen. Gisteren is er slechts 1 besmetting gemeld voor heel Kreta (630.000 inwoners).

11 september 2020

Transavia is vanwege de code oranje die de Nederlandse regering meende te moeten verlenen aan Kreta, gestopt met vliegen tot en met maart 2021. Alle cursussen van 2020 en de cursus in maart 2021 zullen een nieuwe datum moeten krijgen in 2021.

In de loop van de dag echter leek Transavia zich te bedenken en meldde alle reizigers dat hun vlucht naar Kerta niet geannuleerd maar gewijzigd was (een paar uur eerder of later). Dat werd een uur later weer herroepen door Transavia: alle vluchten blijven geannuleerd. Transavia heeft het moeilijk...

12 september 2020

Alle nog staande cursussen in 2021 zijn inmiddels verplaatst naar 2021. Dankzij de enorme bereidwilligheid en warme hulp van vele deelnemers en alle docenten. Dat geeft hoop! Klik hier voor ons programma in 2021.

22 september 2020

Er zijn nul besmettingen bijgekomen de laatste week in onze provincie Lasithi en slechts een handjevol besmettingen in de provincie Heraklion. Niets vergeleken met de duizenden besmettingen per dag in Nederland op dit moment. Toch blijft de code oranje van de Nederlandse overheid voor Kreta van kracht. En er wordt ook maar geen einddatum genoemd. Zelfs geen overweegdatum. Code oranje blijft dus 'eindeloos' van kracht. Dat maakt het werken en plannen onmogelijk.

30 september 2020

Voor de cursussen in 2021 zal er een ruimere collegezaal ingericht worden zodat de deelnemers gepaste afstand kunnen houden.
Ook zijn de voorwaarden op 24 september 2020 verder versoepeld zodat je minder risico loopt. Je krijgt bijvoorbeeld tot 2 maanden voor aanvang van de cursus je geld terug indien covid-19 de cursus onmogelijk maakt. Lees hier de precieze nieuwe voorwaarden.

16 oktober 2020

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft voor het eerst heel Kreta 'op groen' gezet.
Ook het Verenigd Koninkrijk heeft alle restricties voor Kreta opgeheven (het VK was naast Nederland het enige land dat Kreta code oranje gaf).
Transavia biedt weer vluchten aan Amsterdam-Heraklion gedurende de winter. Laten we hopen dat nu ook snel die (intussen bizarre) code oranje van de Nederlandse overheid voor de Griekse eilanden wordt opgeheven.

21 oktober 2020

kreta groen

Ondanks het feit dat het ECDC instituut van de Europese Unie op 16 oktober code groen heeft verleend aan Kreta, staat er op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland nog steeds code oranje.

26 oktober 2020

Met ingang van dinsdag 27 oktober heeft heel Griekenland weer code geel voor de Nederlandse Rijksoverheid. Tot 27 oktober hadden de eilanden van de Rijksoverheid code oranje gekregen. Er is dus vaanf dinsdag 27 oktober geen reisbelemmering meer naar Kreta.

31 oktober 2020

Premier Mitsotakis van Griekenland heeft nieuwe maatregelen afgekondigd. De maatregelen gaan gelden in gebieden waar de toename van het aantal besmettingen het hoogst is (oranje en rood). Die zijn op dit moment voornamelijk in het noorden van Griekenland te vinden. De beperkingen gelden ook in de steden Thessaloniki en Athene (plus de regio rond de hoofdstad). Reizen binnen Griekenland blijft mogelijk. De maatregelen gelden niet voor onze regio Lasithi.

11 november 2020

Premier Mitsoatakis heeft een tweede complete lockdown afgekondigd voor heel Griekenland tot eind november. Dat was nodig om een uitbraak zoals die in Nederland plaatsvond voor te zijn. Je mag alleen nog maar naar buiten na een toestemming via sms. In het hele land geldt een avondklok van middernacht tot 05.00 uur, en mondkapjes zijn overal verplicht. Binnen en buiten. Reizen is ook binnenlands (tussen provincies) verboden. De duidelijkheid en strengheid is gelijk aan die van de eerste lockdown. Niet leuk, maar we hebben het volste vertrouwen in de effectiviteit.

20 november 2020

De complete lockdown waar hier Griekenland in zit opgesloten, begint schoorvoetend vruchten af te werpen. Het aantal besmettingen stijgt niet meer. In onze provincie Lasithi is het aantal besmettingen te verwaarlozen (een enkele per dag).

24 november 2020

Het gaat langzaamaan beter met het aantal besmettingen en het aantal corona-doden. Of de lockdown door de Griekse regering verlengd zal worden is onzeker.

27 november 2020

De complete lockdown van Griekenland is verlegd tot 7 december.

6 december 2020

In onze provincie Lasithi is het aantal besmettingen al een week (bijna) nul! Maar in Griekenland daalt het aantal besmettingen te traag. De lockdown is daarom voor heel Griekenland verlengd tot 7 januari 2021.

10 december 2020

Het gaat lukken! Onze provincie Lasithi heeft al meer dan een week (bijna) geen besmettingen meer. Ook op heel Kreta daalt het aantal besmettingen gestaag. Er zijn nu enkele tientallen gevallen per dag. Voornamelijk in de steden Chania, Rethymnon en Heraklion. Kreta heeft 630.000 inwoners.

14 december 2020

Nederland gaat in een harde lockdown. Daar zit Griekenland al weken in. Laten we hopen dat de lockdown net zo succesvol uitwerkt in Nederland als in Griekenland.
Het aantal besmettingen in Griekenland is vandaag verder gedaald naar 639 (waarvan 17 op Kreta). In onze provincie Lasithi zijn 9 gastarbeiders geïsoleerd met corona.

16 december 2020

Er wordt gesuggereerd dat Kreta vanaf 7 januari kan stoppen met de lockdown. Niet Griekenland, maar Kreta. Dit zou besloten worden als gevolg van het erg lage aantal nieuwe besmettingen op Kreta (tientallen per dag). Dat zou fantastsich zijn. Het isolement gaat na weken van lockdown knellen.

17 december 2020

Weer een succesvolle dag voor Kreta: 17 nieuwe besmettingen slechts. In onze provincie Lasithi weer nul nieuwe besmettingen.

18 december 2020

Het gaat echt goed. Slechts 4 nieuwe infecties op heel Kreta: 2 in Chania en 2 in Rethymnon. In onze provincie Lasithi weer niets.

20 december 2020

Vandaag nog maar 3 nieuwe besmettingen op Kreta. Weer geen enkele in onze provincie Lasithi. En in heel Griekenland vandaag 588.

24 december 2020

In heel Griekenland vandaag 873 nieuwe besmettingen. Op Kreta 3 besmettingen. In onze provincie Lasithi weer niemand.
Het ECDC (het Europese RIVM) heeft de kleine Griekse eilanden inmiddels op groen gezet en Kreta en een deel van Griekenalnd op geel. Nederland is nog diep rood.
gr covid

26 december 2020

In heel Griekenland vandaag 262 nieuwe besmettingen. Op Kreta 4 besmettingen. In onze provincie Lasithi weer niemand.

27 december 2020

Dit is de eerste dag dat er NUL nieuwe besmettingen op Kreta zijn gemeld. Dat is mooi nieuws. In Athene zijn vandaag de eerste mensen gevaccineerd.

vaccin

 

1 januari 2021

Weer geen nieuwe besmettingen in onze provincie Lasithi. Op de eerste dag van het nieuwe jaar mogen we stellen dat Lasithi de veiligste plek van Europa is. De Kretenzers en wij hunkeren naar je komst!
Voor heel Griekenland zijn vandaag 597 besmettingen gemeld. Vooral (weer) in het noorden.

2 januari 2021

europa

Kreta is door de ECDC (het Europese RIVM) als volledig veilig gekenmerkt en heeft de begerenswaardige kleur groen gekregen op de kaart van Europa. In heel Griekenland waren vandaag slechts 262 nieuwe gevallen. De harde lockdown is vandaag toch verlengd tot (minstens) 11 januari.

7 januari 2021

Vandaag is er toch plotseling een kleine besmettingshaard in Sitia (een stad 60 kilometer hier vandaan) geconstateerd. Het aantal is 8 nieuwe besmettingen. In heel Griekenland zijn vandaag 510 nieuwe gevallen.

11 januari 2021

De lockdown is verlengd tot 18 januari. In onze provincie Lasithi waren vandaag 0 nieuwe besmettingen, op heel Kreta 10 en in heel Griekenland 444. Het gaat dus steeds beter.

13 januari 2021

Vandaag is er toch weer een iets slechter beeld. In onze provincie Lasithi zijn vandaag 7 nieuwe besmettingen, op heel Kreta 23 en in Griekenland 671. Nog steeds relatief lage aantallen maar we zijn bang dat de licht stijgende lijn toch weer voor een lockdown-verlenging zal zorgen. We zijn er nog niet vanaf!

15 januari 2021

Griekenland geel 14 day notification rate testing rate and test positivity

Het lage aantallen besmettingen loopt een beetje op. En dat zie je terug in de kaart van de ECDC (het Europese RIVM). Kreta was groen en nu geel.
Deze kaart komt tot stand op basis van het aantal testen en het aantal positieve testen.
Het aantal besmettingen in onze provincie Lasithi ligt iedere dag rond de 5, op Kreta rond de 15 en in heel Griekenland rond de 600.

16 januari 2021

De Griekse regering heeft de lockdown voor onbepaalde tijd verlengd. Alleen de winkels mogen morgen weer open. Die verlenging is teleurstellend omdat het aantal nieuwe besmettingen laag is. In onze provincie waren het vandaag 2 nieuwe gevallen, 17 op Kreta en 510 in heel Griekenland.

17 januari 2021

Een aanzienlijk daling! In onze provincie was er vandaag 1 nieuw geval, 4 op Kreta en 237 in heel Griekenland.

19 januari 2021

Het blijft toch heen en weer zwabberen met de aantallen nieuwe infecties. In onze provincie waren er vandaag 5 nieuwe gevallen, 17 op Kreta en 566 in heel Griekenland.

21 januari 2021

In onze provincie waren er vandaag 2 nieuwe gevallen, 9 op Kreta en 509 in heel Griekenland.

24 januari 2021

In onze provincie was er vandaag maar 1 nieuw geval, 3 op heel Kreta en 334 in heel Griekenland. Dat zijn heel mooie cijfers.

27 januari 2021

Het aantal besmettingen loopt plotseling toch weer op. In onze provincie waren er vandaag 9 nieuwe gevallen, 16 op heel Kreta en 858 in heel Griekenland.

28 januari 2021

Het aantal besmettingen loopt in onze regio helaas verder op. In onze provincie waren er vandaag 14 nieuwe gevallen, 25 op heel Kreta en 716 in heel Griekenland.

Toch werd vandaag Kreta weer op code groen gezet door het Europese RIVM (de ECDC).

kreta groen

 

31 januari 2021

Het blijft zwabberen met de cijfers. Het aantal besmettingen is onze regio vandaag weer nul! Op Kreta totaal 15 en 484 in heel Griekenland. Heel goed dus.

Maar omdat de laatste dagen de cijfers in onze regio opliepen is er direct weer hard ingegrepen met een nog zwaardere lockdown en een avondklok die vervroegd is naar 18.00 uur.

1 februari 2021

Het aantal besmettingen is onze regio vandaag weer heel laag: slechts 1.
Op Kreta totaal 15 en 543 in heel Griekenland. Heel goed dus.

2 februari 2021

Het aantal besmettingen is onze regio vandaag 23. Best hoog..
Op Kreta totaal 42 en 1.261 in heel Griekenland. Veel hoger dus dan gisteren.

4 februari 2021

Het aantal besmettingen is onze regio vandaag 4.
Op Kreta totaal 20 en 1.070 in heel Griekenland. De cijfers dalen dus weer.

8 februari 2021

Het aantal besmettingen is onze regio vandaag 0.
Op Kreta totaal 20 en 638 in heel Griekenland. De cijfers dalen dus verder!

9 februari 2021

Vandaag hebben we helaas moeten besluiten om de cursus 'De terugkeer van het existentialisme' met Joep Dohmen, te verplaatsen naaroktober 2021. Te veel gasten gaven aan geen vertrouwen meer te hebben in de goede afloop als de cursus in begin april zou plaatsvinden.

10 februari 2021

Het aantal besmettingen is onze regio vandaag 4.
Op Kreta totaal 71 en 1496 in heel Griekenland. De daling is dus helaas weer gestopt.

12 februari 2021

Het aantal besmettingen is in onze regio vandaag maar 1.
Op Kreta 44 en 1410 in heel Griekenland. Het gaat dus voorzichtig weer de goede kant op.

13 februari 2021

De ECDC (het Europese RIVM) heeft Kreta weer van groen naar geel overgezet. Het knipperlicht geel/groen is al weken in beweging. Maar goed, beter dan oranje of rood.

Het aantal besmettingen is in onze regio Lasithi vandaag 3. op Kreta 45 en 1.222 in heel Griekenland.

Kreta geel 11 febr

 

14 februari 2021

Het aantal besmettingen is in onze regio nul!
Op Kreta 30 en 662 in heel Griekenland. Dat gaat dus echt de goede kant op.

16 februari 2021

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag 3.
Op Kreta 43 en 1.121 in heel Griekenland. Het blijft dus schommelen.

17 februari 2021

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag weer nul.
Op Kreta 41 en 755 in heel Griekenland.

21 februari 2021

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag maar één.
Op Kreta 31 en 884 in heel Griekenland.

22 februari 2021

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag twee..
Op Kreta 32 en 880 in heel Griekenland. Dit beeld zien we nou al weken.

24 februari 2021

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag drie, maar op Kreta 85 en 1.913 in heel Griekenland. Een plotselinge flinke stijging dus.

25 februari 2021

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag drie, op Kreta 63 en 1.784 in heel Griekenland. Het stabiliseert gelukkig..

26 februari 2021

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag 2.
Op Kreta 70 en 1.790 in heel Griekenland. Een verdere stabiblsatie dus.

28 februari 2021

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag 4.
Op Kreta 46 en 1.269 in heel Griekenland. Een verdere daling dus.

2 maart 2021

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag 0.
Op Kreta 69 en 2.353 in heel Griekenland. Dat is natuurlijk heel mooi voor onze provincie maar het aantal voor heel Griekenland is onverwacht hoog.

4 maart 2021

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag 1.
Op Kreta 69 maar in heel Griekenland 2.219.

7 maart 2021

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag 1.
Op Kreta 50 maar in heel Griekenland 1.142.

8 maart 2021

De Griekse regering heeft vandaag meegedeeeld er naar te streven dat in april restaurants terrassen buiten mogen gaan openen en dat de toerisme-sector in mei mag openen, Alhoewel het nog steeds een streven is om de toeristische sector in mei te openen en geen verbod op toerisme in april, lijkt het er nu sterk op dat de cursussen in april geen doorgang kunnen hebben.

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag 0.
Op Kreta 54 maar in heel Griekenland 1.165.

9 maart 2021

De Griekse minister van Toerisme heeft vandaag meegedeeeld dat de toerisme-sector in mei mag openen, De cursussen in april kunnen dus geen doorgang vinden.

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag 0.
Op Kreta 94 maar in heel Griekenland 3,215.

12 maart 2021

De Griekse minister van Toerisme heeft meegedeeeld dat de toerisme-sector vanaf 14 mei mag openen, De cursussen in april en begin mei kunnen dus geen doorgang vinden.

Het aantal nieuwe besmettingen is in onze regio vandaag 9. Opmerkelijk hoog.
Op Kreta 101 en in heel Griekenland 2.405.

14 maart 2021

Er is vandaag gelukkig geen enkele nieuwe besmetting gemeld in onze regio
Op Kreta 70 en in heel Griekenland 1.626. In het weekend zijn de cijfers altijd lager.

15 maart 2021

Er is vandaag weer geen enkele nieuwe besmetting gemeld in onze regio
Op Kreta 46 en in heel Griekenland 1.134. Dat lijkt op een daling.

17 maart 2021

Het blijft enorm fluctueren. Er zijn vandaag 5 nieuwe besmetting gemeld in onze regio
Op Kreta 108 en in heel Griekenland maar liefst 3.465. .

18 maart 2021

Er zijn vandaag 3 nieuwe besmetting gemeld in onze regio
Op Kreta 116 en in heel Griekenland maar liefst 3.073. Hoge aantallen dus weer.

19 maart 2021

Er zijn vandaag 4 nieuwe besmetting gemeld in onze regio.
Op Kreta 74 en in heel Griekenland 2.535. Het stabiliseert dus gelukkig weer wat.

21 maart 2021

Het lijkt weer even beter te gaan. Er is vandaag maar 1 nieuwe besmetting gemeld in onze regio.
Op Kreta 53 en in heel Griekenland 1.514. Dat ziet er goed uit. Maar in het weekend zijn de cijfers altijd lager...

22 maart 2021

Het blijft positief. Er zijn vandaag maar 2 nieuwe besmettingen gemeld in onze regio.
Op Kreta 64 en in heel Griekenland 1.707.

23 maart 2021

De positieve verwachtingen en hoop op versoepelingen zijn in één klap weggeblazen vandaag. Er zijn vandaag 8 nieuwe besmettingen gemeld in onze regio. Op Kreta 118 en in heel Griekenland 3.686. De cijfers zijn nog nooit zo hoog geweest.

25 maart 2021

Omdat de Nederlandse premier een negatief resiadvies heeft afgekondigd in de laatste persconferentie tot en met zaterdag 15 mei en omdat de ontwikkelingen zowel in Nederland als in Griekenland niet positief zijn, is er na overleg met alle deelnemers besloten om de cursus met Frits de Lange vanaf 16 mei te verplaatsen. De deelnemers krijgen een alternatieve datum.

26 maart 2021

De positieve verwachtingen en hoop zijn vandaag weer een beetje terug. Er is vandaag 1 nieuwe besmettingen gemeld in onze regio. Op Kreta 31 en in heel Griekenland 1.496.

29 maart 2021

Vandaag zijn er 1.724 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Griekenland. Voor Kreta 70 en slechts 2 in onze provincie.

30 maart 2021

Een enorme tegenvaller. Vandaag zijn er 4.340 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Griekenland. Voor Kreta 124 en 4 in onze provincie.

31 maart 2021

Vandaag zijn er 3.616 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Griekenland. Voor Kreta 108 en 0 in onze provincie.

1 april 2021

Vandaag zijn er 3.491 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Griekenland. Voor Kreta 82 en 4 in onze provincie.

3 april 2021

Vandaag zijn er 3.232 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Griekenland. Voor Kreta 110 en 5 in onze provincie.

5 april 2021

Vandaag zijn er 1.866 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Griekenland. Voor Kreta 81 en 9 in onze provincie.

6 april 2021

De Griekse Minister van Toerisme zei gisteren dat Griekenland vijf verdedigingslinies (dat zijn zijn woorden) heeft opgezet tegen het coronavirus om op 14 mei veilig te kunnen openen voor toerisme.

 • Toegang is toegestaan ​​voor reizigers die een certificaat hebben waarin staat dat ze ofwel zijn ingeënt tegen Covid-19, hersteld zijn van het coronavirus of een negatief PCR-testresultaat hebben.
 • De Griekse autoriteiten zullen steekproeven uitvoeren bij toeristen die naar Griekenland komen van landen waar onlangs een groot aantal Covid-19-positieve gevallen is ontdekt.
 • Bezoekers die positief testen op Covid-19 gaan onmiddellijk in quarantaine en ondergaan vervolgens een PCR -test voor het coronavirus.
 • Griekenland heeft een aantal algemene veiligheidsregels, waaronder het verplicht dragen van een masker, sociale afstand nemen, beperkingen in restaurants, in bussen, tijdens rondreizen, enz.
 • Toeristen zullen verplicht zijn om dezelfde regels te volgen als de Grieken. Als er een maskerplicht is voor Griekse burgers, geldt hetzelfde voor toeristen, of ze nu zijn ingeënt of niet.

7 april 2021

Vandaag zijn er voor heel Griekenland 3.445 nieuwe besmettingen gemeld. Voor heel Kreta 100 en 2 voor onze provincie Lasithi. Een grote oproep voor een test vandaag op het plein in ons dorp Kritsa, leverde geen enkele positieve uitslag op.

10 april 2021

Vandaag zijn er voor heel Griekenland 2.201 nieuwe besmettingen gemeld. Voor heel Kreta 109 en 3 voor onze provincie Lasithi.

11 april 2021

Vandaag zijn er voor heel Griekenland 1.718 nieuwe besmettingen gemeld. Voor heel Kreta 63 en 1 voor onze provincie Lasithi.

13 april 2021

De Nederlandse regering heeft in een persconferentie het negatief reisadvies niet verlengd. Dat wil zeggen dat het negatief reisadvies blijft gelden tot en met 15 mei.

14 april 2021

Vandaag zijn er voor heel Griekenland 3.089 nieuwe besmettingen gemeld. Voor heel Kreta 100 en 4 voor onze provincie Lasithi. In onze regio (Kritsa en Kroustas) is nooit corona vastgesteld.

17 april 2021

Veel eerder dan verwacht heft Griekenland de quarantain op voor reizigers uit de EU per maandag 19 april.
Met vijf voorwaarden:

 • Toegang is toegestaan ​​voor reizigers die een certificaat hebben waarin staat dat ze ofwel zijn gevaccineerd tegen Covid-19 of een negatief PCR-testresultaat hebben.
 • De Griekse autoriteiten zullen steekproeven uitvoeren bij toeristen die naar Griekenland komen van landen waar onlangs een groot aantal Covid-19-positieve gevallen is ontdekt. Bezoekers die dan positief testen op Covid-19 gaan in quarantaine en ondergaan vervolgens een PCR-test voor het coronavirus.
 • Griekenland heeft een aantal algemene veiligheidsregels, waaronder het verplicht dragen van een masker, sociale afstand nemen, beperkingen in restaurants, in bussen, tijdens rondreizen, Toeristen zullen verplicht zijn om dezelfde regels te volgen als de Grieken. Als er een maskerplicht is voor Griekse burgers, geldt hetzelfde voor toeristen, of ze nu zijn ingeënt of niet.

Vandaag zijn er 2.411 nieuwe gevallen in heel Griekenland, 84 op heel Kreta en 6 in onze provincie Lasithi. In onze dorpen Kritsa en Kroustas is nog nooit corona vastgesteld.

18 april 2021

Vandaag zijn er maar 1.829 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Griekenland. Voor heel Kreta 69 en 2 in onze provincie Lasithi. In onze regio (Kritsa en Kroustas) is nooit corona vastgesteld.

19 april 2021

Vanaf vandaag zijn bezoekers uit alle EU-landen welkom op Kreta. Met een non-covid-verklaring of een vaccinatie-paspoort. Bezoekers moeten wel meedoen aan alle lockdown-regels hier. Dus leuk is het nog niet.
Vandaag zijn er maar 1.607 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Griekenland. Voor heel Kreta 91 en 4 in onze provincie Lasithi. In onze regio (Kritsa en Kroustas) is nooit corona vastgesteld.

20 april 2021

Vandaag zijn er maar 3.789 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Griekenland. Voor heel Kreta 126 en 5 in onze provincie Lasithi. In onze regio (Kritsa en Kroustas) is nooit corona vastgesteld.

23 april 2021

Vandaag zijn er maar 2.754 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Griekenland. Voor heel Kreta 97 en 8 in onze provincie Lasithi. In onze regio (Kritsa en Kroustas) is nooit corona vastgesteld.

25 april 2021

Het is weer weekend en dus zijn de cijfers weer heel positief. Vandaag zijn er maar 1.400 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Griekenland. Voor heel Kreta 59 en 2 in onze provincie Lasithi. In onze regio (Kritsa en Kroustas) is nooit corona vastgesteld.

26 april 2021

De daling is vandaag zeer hoopgevend. Vandaag zijn er maar 1.317 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Griekenland. Voor heel Kreta 43 en 5 in onze provincie Lasithi. In onze regio (Kritsa en Kroustas) is nooit corona vastgesteld.

28 april 2021

Vandaag zijn er 2.781 nieuwe besmettingen in Griekenland. Voor heel Kreta 98 en 11 in onze provincie Lasithi. Dat is niet weinig maar het 'vlakt af'.

30 april 2021

Vandaag zijn er 2.155 nieuwe besmettingen in Griekenland. Dit is heel hoopgevend. Voor heel Kreta zijn er maar 73 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi maar 2. In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

1 mei 2021

Vandaag zijn er maar 1.391 nieuwe besmettingen in Griekenland. Voor heel Kreta zijn er maar 60 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi maar 5. In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

4 mei 2021

Vandaag zijn er maar 1.387 nieuwe besmettingen in Griekenland. Voor heel Kreta zijn er maar 64 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi maar 4.
Al dagen lang zijn er zeer hoopgevende cijfers. Het lijkt er dus echt op dat Kreta de pandemie achter zich heeft gelaten.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

5 mei 2021

Vandaag zijn er maar 2.093 nieuwe besmettingen in Griekenland. Voor heel Kreta zijn er maar 74 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi maar 4.
Opnieuw zeer mooie cijfers!
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

7 mei 2021

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland heeft vandaag de inreisbeperkingen naar Nederland vanuit de Aegeïsche eilanden (quarantaine en testen) opgeheven. Voor Kreta nog niet.
Naar Griekenland toe is quarantaine al langer opgeheven maar is wel een vaccinatiebewijs of pcr-test nodig.
Vandaag zijn er 2.691 nieuwe besmettingen in Griekenland. Voor heel Kreta zijn er 89 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 10.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

8 mei 2021

Vandaag zijn er maar 2.461 nieuwe besmettingen in Griekenland. Voor heel Kreta zijn er maar 75 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi maar 2.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

13 mei 2021

Vandaag zijn er maar 2.167 nieuwe besmettingen in Griekenland. Voor heel Kreta zijn er 90 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi maar 2.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

15 mei 2021

Vandaag zijn er maar 1.957 nieuwe besmettingen in Griekenland. Voor heel Kreta zijn er 82 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi maar 6.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

17 mei 2021

Vandaag zijn er maar 1.402 nieuwe besmettingen in Griekenland. Voor heel Kreta zijn er 73 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi maar 3.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

21 mei 2021

Vandaag zijn er maar 2.020 nieuwe besmettingen in Griekenland. Voor heel Kreta zijn er 89 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 0.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

23 mei 2021

Vandaag zijn er nog maar 877 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 50 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi wéér 0.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

25 mei 2021

Vandaag zijn er 1.381 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 73 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi één.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

26 mei 2021

Vandaag zijn er 1.517 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 78 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 4.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

28 mei 2021

Vandaag zijn er 1.585 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 68 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 4.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

29 mei 2021

Vandaag zijn er 1.497 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 70 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 5.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

30 mei 2021

Vandaag zijn er 907 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 58 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 1.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

31 mei 2021

Vandaag zijn er 1.007 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 70 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 0.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

2 juni 2021

Vandaag zijn er 1.381 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 60 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 6.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

4 juni 2021

Vandaag zijn er 1.112 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 43 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 3.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

5 juni 2021

Vandaag zijn er 932 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 43 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 1.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

7 juni 2021

Vandaag zijn er 808 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 37 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 0.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

9 juni 2021

Vandaag zijn er 886 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 45 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 1.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

10 juni 2021

Vandaag zijn er 781 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 39 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi weer 0..
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.1 juni 2021

13 juni 2021

Vandaag zijn er 297 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 22 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 1..
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.1 juni 2021

15 juni 2021

Vandaag zijn er 835 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 28 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 1.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.1 juni 2021

16 juni 2021

De Zuid-Egeïsche eiland hebben code geel gekregen. Vandaag zijn er 541 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 16 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 1.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

18 juni 2021

Vandaag zijn er 469 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 23 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 3.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

19 juni 2021

Vandaag zijn er 394 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 13 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 0.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

21 juni 2021

Vandaag zijn er 209 nieuwe besmettingen in heel Griekenland met 11 miljoen inwoners. Voor heel Kreta 15 nieuwe gevallen en in onze provincie Lasithi 0.
In onze regio Kritsa en Kroustas is nooit corona vastgesteld.

23 juni 2021

Het negatief reisadvies van Nederland voor Kreta is opgeheven per 24 juni. Daarmee stopt deze blog over covid-19 en cursussen filosofie op Kreta.

22 juli 2021

Het negatief reisadvies van Nederland voor Kreta is opgeheven per 24 juni. Maar het aantal besmettingen op Kreta ligt al enkele weken weer op circa 300 per dag. Voor onze provincie Lasithi is dat 20 per dag.

Daarom heeft Europa aan Kreta code rood gegeven. Nederland volgt die kleurcode nog niet en handhaaft code geel. Dat wil zeggen dat je geen test hoeft te doen richting Nederland en in Nederland niet in quarantaine hoeft.

Vanwege de code rood van Europa hervatten we deze blog over covid-19 en cursussen filosofie op Kreta.

24 juli 2021

Het negatief reisadvies van Nederland voor Kreta is opgeheven per 24 juni. Vandaag zijn er in heel Griekenland 2.472 nieuwe besmettingen, op Kreta 259 en 8 in onze provincie Lasithi.

26 juli 2021

Het kabinet van Nederland heeft vandaag besloten dat er geen land in de EU meer een negatief reisadvies heeft. Je kunt dus naar Kreta reizen zonder dat je bij terugkeer naar Nederland een PCR-test moet doen of in quarantaine moet in Nederland.
Griekenland blijft wel standaard eisen dat je bij binnenkomst in Griekenland (langer dan 14 dagen voor binnenkomst) gevaccineerd bent, of beschikt over een PCR-test of verklaring dat je corona hebt gehad.

27 juli 2021

Het kabinet van Nederland heeft besloten dat er geen land in de EU meer een negatief reisadvies heeft. Je kunt dus naar Kreta reizen zonder dat je bij terugkeer naar Nederland een PCR-test moet doen of in quarantaine moet in Nederland.

Toch blijft het oppassen. In Griekenland zijn vandaag 3.593 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta 356 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 16.

30 juli 2021

Premier Mitsotakis van Griekenland heeft vandaag gemeld dat Griekenland dit jaar niet meer op slot zal gaan om corona-redenen.
Het kabinet van Nederland heeft besloten dat er geen land in de EU meer een negatief reisadvies heeft. Je kunt dus naar Kreta reizen zonder dat je bij terugkeer naar Nederland een PCR-test moet doen of in quarantaine moet in Nederland.

Toch blijft het oppassen. In Griekenland zijn vandaag 2.845 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta 319 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 19.

2 augustus 2021

In Griekenland zijn vandaag 2.156 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta 279 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 21. Die aantallen blijven al weken ongeveer gelijk.

4 augustus 2021

In Griekenland zijn vandaag 2.856 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta 297 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 19. Die aantallen blijven al weken ongeveer gelijk.

6 augustus 2021

In Griekenland zijn vandaag 2.925 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 371 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 27. Die aantallen blijven nu al weken ongeveer hetzelfde maar zijn vandaag toch hoger geworden.

7 augustus 2021

In Griekenland zijn vandaag 2.768 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 324 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 8. Die aantallen blijven nu al weken ongeveer hetzelfde.

8 augustus 2021

Vanaf vandaag kun je vanuit Kreta alleen nog naar Nederland terug met een negatieve PCR-test of een volledige vaccinatie.
In Griekenland zijn vandaag 1.852 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 321 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 22. Die aantallen blijven nu al weken ongeveer hetzelfde.

13 augustus 2021

In Griekenland zijn vandaag 3.493 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 441 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 22. Die aantallen blijven nu al weken ongeveer hetzelfde.

15 augustus 2021

In Griekenland zijn vandaag 1.888 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 256 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 9. Die aantallen blijven nu al weken ongeveer hetzelfde.

16 augustus 2021

In Griekenland zijn vandaag 2.218 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 313 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 9. Die aantallen blijven nu al weken ongeveer hetzelfde, ondanks de enorme toestroom van toeristen.

18 augustus 2021

In Griekenland zijn vandaag 3.442 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 361 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 35. Die aantallen blijven nu al weken ongeveer hetzelfde, alhoewel ze nu toch weer stijgen. Dat heeft vast te maken met de de enorme toestroom van toeristen. Het is nu erg druk op Kreta.

23 augustus 2021

In Griekenland zijn vandaag 2.628 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 227 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 29. Die aantallen blijven nu al weken ongeveer gelijk.

27 augustus 2021

Het wordt bijna 'saai'. Al vele weken is het aantal nieuwe besmettingen in Griekebland en op Kreta stabiel. Toch is dat heel goed nieuws. Het aantal toeristen is namelijk torenhoog. Vooral op West-Kreta.  In Griekenland zijn vandaag 3.076 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 197 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 21.

28 augustus 2021

In Griekenland zijn vandaag 3.064 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 181 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 22.

4 september 2021

In Griekenland zijn vandaag 2.286 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 126 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 14.
Dat gaat dus echt de goede kant op. Zeker omdat er nu erg veel toeristen op Kreta zijn.

15 september 2021

In Griekenland zijn vandaag 2.422 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 110 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 9.
Dat gaat dus echt de goede kant op. Zeker omdat er nu erg veel toeristen op Kreta zijn.

18 september 2021

In Griekenland zijn vandaag 2.190 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 91 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi nogmaar 4.
Dat gaat dus heel erg goed!

23 september 2021

In Griekenland zijn vandaag 2.125 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 78 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi nogmaar 12.

25 september 2021

In Griekenland zijn vandaag 1.853 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 82 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi nogmaar 6.

4 oktober 2021

In Griekenland zijn vandaag 2.125 nieuwe besmettingen gemeld. Op Kreta zijn vandaag 89 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 12.

6 oktober 2021

In Griekenland zijn vandaag 2.331 nieuwe besmettingengemeld. Op Kreta zijn vandaag 75 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 7.

17 oktober 2021

Op Kreta zijn vandaag nog maar 45 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 9.

26 oktober 2021

Er is helaas een einde gekomen aan de daling van de cijfers. Op Kreta zijn vandaag 119 nieuwe besmettingen gemeld en in onze provincie Lasithi 16.

1 november 2021

In Griekenland zijn helaas weer 5.449 nieuwe gevallen vandaag.. Op Kreta 162 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 19. Het gaat niet goed en de regering van Griekenland komt morgen met nieuwe maatregelen.

11 november 2021

Het gaat niet goed. In Griekenland zijn helaas weer 7.105 nieuwe gevallen vandaag.. Op Kreta 237 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 30.

16 november 2021

Het gaat niet goed. In Griekenland zijn helaas weer 8.129 nieuwe gevallen vandaag.. Op Kreta 288 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 26.

17 november 2021

Het gaat niet goed maar de groei lijkt er uit. In Griekenland zijn helaas weer 6.682 nieuwe gevallen vandaag. Op Kreta 288 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 26.

29 november 2021

Het beeld blijft stabiel.. In Griekenland zijn vandaag 6.677 nieuwe gevallen vandaag. Op Kreta 336 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 21.

5 december 2021

In Griekenland zijn vandaag 5.157 nieuwe gevallen vandaag. Op Kreta 222 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 14. Dat lijkt op een stabilisering. Maar dit zijn weekend-cijfers en die zijn altijd wat lager.

15 december 2021

In Griekenland zijn vandaag 5.736 nieuwe gevallen vandaag. Op Kreta 335 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 23. Dat lijkt op een stabilisering.

18 december 2021

De Griekse regering heeft tijdelijk van iedereen uit Nederland een PCR-test geeist (ook als je volledig gevaccineerd bent) vanwege de enorme (komende) stijging van het aantal besmettingen in Nederland.
In Griekenland zijn vandaag 4.766 nieuwe gevallen vandaag. Op Kreta 286 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 14.

19 december 2021

In Griekenland zijn vandaag 4.345 nieuwe gevallen vandaag. Op Kreta 253 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 13.

20 december 2021

In Griekenland zijn vandaag 3.689 nieuwe gevallen vandaag. Op Kreta 258 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi slechts 4.

22 december 2021

In Griekenland zijn vandaag 6.424 nieuwe gevallen vandaag. Op Kreta 370 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi slechts 20. De daling is dus gestopt. Laten we hopen dat deze cijfers maar éénmalig waren.

26 december 2021

In Griekenland zijn vandaag 4.036 nieuwe gevallen vandaag. Op Kreta 270 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi slechts 11. Dat betekent dus weer een daling van de cijfers.

28 december 2021

In Griekenland zijn vandaag 21.657 nieuwe gevallen vandaag. Op Kreta 823 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 61. Dat betekent dus een enorme stijging.

30 december 2021

In Griekenland zijn vandaag 35.580 nieuwe gevallen vandaag. Op Kreta 1.576 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 109. Dat betekent dus een spectaculaire stijging.

31 december 2021

In Griekenland zijn vandaag 40.560 nieuwe gevallen vandaag. Op Kreta 1.870 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 128. Weer heel veel gevallen dus, maar de stijging is minder spectaculair dan gisteren.

4 januari 2022

In Griekenland zijn vandaag 50.126 nieuwe gevallen vandaag. Op Kreta 2.835 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 262. Helaas dus weer een spectaculaire stijging.

8 januari 2022

In Griekenland zijn gisteren 29.334 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 2.322 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 188. Dat betekent dus een fikse daling. laten we hopen dat die daling doorzet.

9 januari 2022

In Griekenland zijn gisteren 37.676 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 2.389 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 226. Dat betekent dus dat de gehoopte daling niet doorzet. Je kunt hoogstens zeggen dat de stijging afvlakt.

15 januari 2022

In Griekenland zijn gisteren 17.447 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 1.477 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 114. Dat betekent dus een flinke daling!

17 januari 2022

In Griekenland zijn gisteren 18.834 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 1.794 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 165.

19 januari 2022

In Griekenland zijn gisteren 20.107 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 1.749 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 139.

20 januari 2022

In Griekenland zijn vandaag 18.869 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 1.723 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 143.

22 januari 2022

In Griekenland zijn vandaag 18.333 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 1.602 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 132.

26 januari 2022

In Griekenland zijn gisteren 17.409 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 1.538 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 157.

2 februari 2022

In Griekenland zijn gisteren 24.308 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 1.983 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 234.

4 februari 2022

In Griekenland zijn gisteren 18.640 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 1.416 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 154.

9 februari 2022

In Griekenland zijn vandaag 19.618 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 1.518 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 122.

17 februari 2022

In Griekenland zijn vandaag 19.504 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 1.613 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 140.

22 februari 2022

In Griekenland zijn vandaag 18.094 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 1.691 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 185.

20 maart 2022

In Griekenland zijn vandaag 12.462 nieuwe gevallen geteld. Op Kreta 1.062 nieuwe besmettingen en in onze provincie Lasithi 99.

24 maart: einde aan bijna dagelijkse telling besmettingen.

De zin van het dagelijks publiceren van corona-besmettingen is dermate afgenomen dat de Griekse media er mee stoppen en wij nu ook. Zodra er iets relevants te melden is, zullen we de draad weer oppakken.