Door de bank genomen zul je minimaal 4x een lunch of diner, bereid door de chef van de Academie op Kreta, Jacques Poot, gebruiken, en 4 x een lunch of diner in een restaurant. 

Specifiek Kretenzisch zul je vooral in de restaurants eten. Inmiddels is wel duidelijk dat de maaltijden die de Academie op Kreta serveert van zeer hoge kwaliteit zijn. Jacques is een gedreven restaurant-kok met lange ervaring. Er wordt op een fusion-stijl gekookt, met Kreta en de mediterranée als uitgangspunt. Er wordt erg veel aandacht besteed aan wat u voorgeschoteld krijgt: voor elke cursusweek wordt een nieuw menu samengesteld waarmee wordt rekening gehouden met het seizoen, het weer, de activiteiten, binnen of buiten, aansluiting op een film, etc. etc. De voorbereidingen vangen aan op de donderdag voorafgaand aan de cursus.
Wij koken voornamelijk vegetarisch. Er wordt zoveel als mogelijk met biologische en plaatselijke producten gekookt.

Dieet

Heb je medische redenen waarom je iets niet mag eten? Geef dat dan aan ons door. Dan koken wij apart voor je.  Aan de zorg voor een dieet zijn (binnen redelijkheid) geen extra kosten verbonden.

Ook kunnen we er rekening mee houden als je geen vlees en/of geen vis eet. Dat kun je apart aangeven op het reserveringsformulier. Ook in restaurants kan vrijwel altijd met je wens om vegetarisch te eten rekening worden gehouden. 
Apart een veganistische maalltijd voor je koken is niet mogelijk. Wel kan worden aangegeven welke gerechten zonder gebruik van dierlijke producten worden bereid.

Aan algemene verzoeken in de sfeer van: 'ik houd niet zo van...' of  'ik lust geen...' kan in principe niet worden voldaan. Er wordt voor een grote groep gekookt.

Alcohol en overige dranken in restaurants

Alle alcoholhoudende dranken die door ons worden geserveerd zijn voor rekening van de gast (dit geldt niet voor de cursus ‘Leiderschap en Filosofie’).
Alle zelf bestelde alcoholhoudende dranken, maar ook frisdranken, vruchtensappen, koffie/thee en andere versnaperingen tijdens de maaltijden in restaurants of andere gelegenheden zijn eveneens voor eigen rekening. Wij hanteren een turflijst die we na lunches en diners rond laten gaan. Aan het einde van de week wordt het bedrag met u verrekend. Voor de consumpties in restaurants en elders zijn dat de kosten die daar in rekening zijn gebracht. Voor de alcoholhoudende dranken die door ons worden geserveerd berekenen wij € 1,50 per glas wijn, dan wel een blikje bier, voor retsina € 0,50. Tijdens ‘De Wandelweek’ wordt door ons geen alcohol geserveerd vóórdat er nog een wandeling plaatsvindt.
Met ingang van het cursusjaar 2020 serveren wij enkele glazen wijn of bier op onze kosten bij door ons bereide en geserveerde maaltijden.