Er zijn twee opties voor accommodatie.

 

Je kunt kiezen voor pension Argyro in Kritsa of B&B Hotel Villa Dio Petres (dat is de les-lokatie). Het onderlinge contact in de groep is van wezenlijk van belang voor het succes van de filosofieweek. Daarom denken we dat het het beste is als je op één van deze locaties logeert. Als iemand met je meekomt naar Kreta die niet aan de week deelneemt, kun je het beste in Pension Argyro logeren. In Pension Argyro logeren ook toeristen, op Villa Dio Petres uitsluitend deelnemers aan de filosofieweek (buiten die week logeren er wel toeristen). 
Tijdens de week verzorgen we indien mogelijk 's avonds vervoer tussen pension Argyro en Villa Dio Petres zodat deelnemers met de gehele groep kunnen napraten en/of borrelen. 


Als je een andere accommodatie wenst, is dat voor eigen rekening. Wij geven dan geen korting. 

Pension Argyro: levendig en netjes

Je wordt ontvangen en verzorgd door de hartelijke Argyro Tsanakis. Zij spreekt Engels. Het pension ligt aan de weg direct bij binnenkomst van het dorp Kritsa. Kritsa is een levendig dorp, vol winkels, restaurants en tavernes. In de avond is het stil in het dorp. Er logeren ook toeristen tijdens de filosofieweek. 
Argyro serveert lunches en diners. Als je een kamer hebt in pension Argyro ontbijt je daar ook.

Op de begane grond:

 • 1 tweepersoonskamer, dubbel bed, uitzicht op een tuintje
 • 1 tweepersoonskamers, losse bedden, uitzicht op een tuintje
 • 1 tweepersoonskamer, dubbel bed, geen uitzicht
 • 1 tweepersoonskamers, losse bedden, matig uitzicht (badkamer op de gang)

Op de 1e verdieping:

 • 1 éénpersoonskamer, zonder balkon
 • 1 tweepersoonskamer, losse bedden, met balkon (gedeelde badkamer)
 • 1 tweepersoonskamer, dubbelbed, met balkon (gedeelde badkamer)
 • 1 tweepersoonskamer, dubbelbed met balkon
 • 2 tweepersoonskamers, losse bedden met balkon
 • 1 driepersoonskamer, losse bedden met balkon (deze kamer wordt aan minimaal 2 personen toebedeeld)

Alle kamers hebben airconditioning en gratis Wifi tenzij hierboven anders vermeld. Uiteraard worden de kamers goed schoongehouden en beschikt u over fris beddengoed en badlinnen. Alle bedden zijn uitstekend en de kamers worden geregeld gerenoveerd. Voor alle kamers geldt een eenheidsprijs. Ze worden verdeeld in volgorde van binnenkomst van de boeking.

Villa Dio Petres: stil en comfortabel

De Academie op Kreta maakt gebruik van Villa Dio Petres voor de filosofieweken. Daarvoor wordt Villa Dio Petres als geheel exclusief afgehuurd door de Academie op Kreta: zalen, keuken, kamers voor deelnemers, terrassen.

Het is een klein B&B hotel, met slechts 5 kamers. Tijdens die weken worden daarom geen boekingen van toeristen aangenomen.
Er kan dus ook maar een beperkte aantal deelnemers logeren. 

Op Villa Dio Petres gebruik je het ontbijt als je daar logeert. Ook worden daar enkele, bij de filosofieweek inbegrepen, gezamenlijke lunches en diners geserveerd. 
Alle activiteiten op Villa Dio Petres tijdens de week, ook de ontbijten, vormen onderdeel van de filosofieweek.  Anderen kunnen dan ook bij geen enkele activiteit of maaltijd voor de deelnemers aanschuiven. 

Villa Dio Petres is gelegen op circa 500 meter hoogte. Het is er dan ook een stukje koeler dan in Kritsa of aan de kust. Het ligt in alle stilte op 300 meter afstand van het authentieke dorp Kroustas, met uitzicht op zee, bergen en olijfgaarden. Kroustas nodigt uit om te vertragen. De bevolking waardeert het zeer als je daar in één van de drie voortreffelijke tavernes iets gaat drinken of eten. Maaltijden tijdens de vrije momenten kun je bijvoorbeeld in Kroustas gebruiken (op loopafstand).

Het gebouw is een Griekse onderneming, met verschillende eigenaren en belanghebbenden. Het is een Bed&Breakfast hotel, dat geen maaltijden serveert aan individuele gasten, alleen een ontbijt; soms wordt een table d'hôtes georganiseerd.

Er zijn 4 comfortabele tweepersoonskamers en 1 éénpersoonskamer, met voortreffelijk sanitair. Alle kamers hebben een eigen terras met een fantastisch uitzicht en zijn zeer rustig gelegen. Eén tweepersoonskamer en een éénpersoonskamer vormen met een hal en een badkamer een suite. De kamers delen dus een badkamer aan de hal.
Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld met een warmte/koude opslagsysteem vanuit de bodem. 

Meerprijs (vanaf 2025) voor Villa Dio Petres: € 90 à € 150

Het prijsniveau van de kamers op Villa Dio Petres is hoger dan die in pension Argyro.
Voor de 6 nachten die je tijdens de filosofieweek op Villa Dio Petres verblijft wordt daarom een meerprijs berekend.

 • € 90 voor de éénpersoonskamer met gedeelde badkamer (één kamer beschikbaar);
 • € 120 voor de tweepersoonskamer met gedeelde badkamer (één kamer beschikbaar);
 • € 150 voor een tweepersoonskamer, voor alleengebruik of samen (twee kamers beschikbaar)
 • € 150 voor een zeer ruime tweepersoonskamer (alleen voor 2 deelnemers). Ook geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

De meerprijzen zijn per kamer en voor de gehele periode van 6 nachten. De kamers worden tijdens de week goed schoongehouden. Bedlinnen wordt in overleg verschoond, badlinnen naar wens.

Dit aanbod geldt alleen voor deelnemers aan een filosofieweek. De werkelijke meerkosten per kamer zijn hoger.

Ga voor alle laatste informatie over Villa Dio Petres naar de site van Villa Dio Petres.