De heen- en terugreis naar en van Kreta zijn niet inbegrepen in de cursusprijs.

Er zijn volop vluchten rechtstreeks op Heraklion, vanaf vele luchthavens in Nederland, Belgie en Duitsland.
De vlucht dien je dus zelf te te boeken. Indien gewenst kunnen we wat tips geven.
De cursus vangt aan om 16:00 uur op Villa Dio Petres. Wij zorgen ervoor dat degenen die bij pension Argyro logeren op tijd op Villa Dio Petres zijn (dat is de cursuslocatie).

Tips voor het boeken van vluchten

Het is niet noodzakelijk om retourvluchten te boeken bij eenzelfde luchtvaartmaatschappij. Je kunt ook losse vluchten boeken. Shoppen loont.
Aanbieders zijn onder andere:
- Transavia (vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam/Den Haag)
- Corendon
- Aegean Airways (vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf)
- TUI FLY

Kom eerder! Pas op met heenvluchten op zondag

Wij raden je aan, indien mogelijk uiteraard, een dag eerder aan te komen. Je kunt dan acclimatiseren en je begint dan uitgerust aan de cursus.
Mocht je toch op zondag naar Kreta willen vliegen let dan op: met name Corendon wijzigt regelmatig het vluchtschema zonder opgaaf van reden, van bijvoorbeeld heel vroeg naar heel laat, of andersom, soms met een tijdverschil van 10 uur. Je mist dan wellicht het begin van de cursus.

Pas op: Ryanair geeft bestemming niet duidelijk aan!

Ryanair geeft op de Nederlandstalige website niet aan dat de vlucht vanuit Weeze Düsseldorf naar Chania gaat. Er staat alleen 'Kreta'. Daar kom je pas achter nadat je hebt ingelogd.

Hoe kom je op je logeeradres?

Kies voor de luchthaven van Heraklion. Niet Chania. De luchthaven van Heraklion is ongeveer 70 kilometer verwijderd van je logeeradres.

Er zijn diverse gemakkelijke manieren om je logeeradres in Kritsa (pension Argyro) of Kroustas (Villa Dio Petres) te bereiken:

Bus
Neem de intercitybus vanaf de luchthaven van Heraklion naar Agios Nikolaos. De bus (€ 7,10) vertrekt vrijwel ieder uur voor de deur van de luchthaven. Vanaf Agios Nikolaos neem je een taxi (€ 25 à € 30) of als het lukt een aansluitende bus (circa € 2).
Alle actuele bustijden vind je op https://www.ktelherlas.gr/en/. In het Engels
Huurauto
Huur een auto op de luchthaven van Heraklion. Zeker als je wat langer blijft op Kreta (wat wij zeer aanmoedigen). Als je de auto ook gebruikt tijdens de cursus bieden we je een korting aan van € 60 op de cursusprijs op voorwaarde dat je die auto huurt vóór de datum die we noemen in je offerte.
Wij hebben goede ervaringen met justrentals.gr maar er zijn zeer veel andere verhuurders. Een auto huur je vooraf online.
Taxi
Neem een taxi vanaf de luchthaven van Heraklion (€100 à € 120).

Alle genoemde prijzen van bus en taxi zijn een inschatting.

Neem contact op als je met de genoemde mogelijkheden niet kunt reizen en particulier vervoer nodig hebt. De kosten daarvan zijn vergelijkbaar met die van een taxi.

Met een auto of taxi duurt de rit ruim 1 uur. Met openbaar vervoer en aansluitend een taxi circa 2 uur.