archief4

Van Minotaurus tot Cyborg
Een fascinerende ontdekkingsreis naar de oudste culturen van de wereld en hun belang voor de hedendaagse filosofie. Uw gidsen zijn twee inspirerende hoogleraren: Hans Achterhuis en Petran Kockelkoren.

HansAchetrhuisvoorhomepage

De taal maakt pas drieduizend jaar de dienst uit. Daarvóór heeft filosofie zich voltrokken in de mythe, dans en beelden in de oudste culturen rondom Kreta, het Midden-Oosten en op Kreta zelf. Deze niet-talige uitdrukkingsvormen vertellen over de oorsprong van de mensheid.
kretaOntdek de nomaden van Luristan, de mythe van Ganesha en de verhalen rond Gilgamesh, Enkidu en Humbaba, maar ook de stier van Kreta. Hoe verhoudt zich dat tot de talige filosofie? Herontdek de hedendaagse filosofie aan de hand van oude verhalen met eeuwigheidswaarde.

Filosofen Hans Achterhuis en Petran Kockelkoren presenteren samen een unieke kennismaking met mythische verhalen in het perspectief van de hedendaagse filosofie. Het wordt een week vol filosofische schermutselingen en kruisbestuivingen tussen de beide denkers. Klik op de playknop in onderstaand venster voor de video waarin Achterhuis en Kockelkoren zelf vertellen over hun cursus op Kreta.BOEK NU door het reserveringsformulier in te vullen.

In welke entourage kan deze bijzondere week zich beter afspelen dan op het magische eiland Kreta waar de mythologie voor het oprapen ligt? U bezoekt bekende en onbekende mythische plekken zoals:

  • de geboortegrot van Zeus;
  •  de cultusgrot van de godin Eileithyia; 
  •  de hoogvlakte van Lasithi;
  •  het paleis van Koning Minos in Knossos;
  •  het Archeologisch Museum in Heraklion.

Het weekprogramma beschrijft van dag tot dag wat u te wachten staat. Download hier het complete weekprogramma (een pdf document).

U bent welkom van 30 juni t/m 6 juli 2014. Als u interesse hebt is het zaak om nu te reserveren. Lees in Gastenboek deel 4 hoe eerdere gasten een cursusweek met Hans Achterhuis hebben ervaren.

Prijs en voorwaarden
De prijzen voor deze cursusweek variëren van € 1.120,-- tot
€ 1.290,-- per persoon.
Dit is inclusief logies, ontbijt en een (bijna) geheel verzorgde cursusweek, exclusief vlucht.
De prijs voor de eventuele transfers van en naar Heraklion is
€ 25,-- enkele reis, per persoon.
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 20.
Download de precieze prijzen en voorwaarden.