vlucht en transfer

De heen- en terugreis naar en van Kreta zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. We willen iedereen graag vrij laten bij de keuze van een vlucht.

Er zijn volop vluchten rechtstreeks op Heraklion, vanaf vele luchthavens in Nederland, Belgie en Duitsland.
De vlucht dien je dus zelf te te boeken. Indien gewenst kunnen we wat tips geven. Je wordt uiterlijk 15:30 uur op de aanvangsdag van de cursus verwacht op je logeeradres: pension Argyro, of Villa Dio Petres. 
Om deze reden kunnen wij op zondag geen transfers uitvoeren voor vluchten die na 14:00 uur op heraklion landen.
De cursus vangt aan om 16:00 uur op Villa Dio Petres. Wij zorgen ervoor dat degenen die bij Argyro logeren op tijd op Villa Dio Petres zijn.

Tips voor het boeken van vluchten

Het is niet noodzakelijk om retourvluchten te boeken bij eenzelfde luchtvaartmaatschappij. Je kunt vaak losse vluchten boeken. Shoppen loont.

Aanbieders zijn onder andere:

- Transavia (vanaf Amsterdam, wellicht Eindhoven, Rotterdam/Den Haag, Groningen)
- Corendon (vanaf Amsterdam)
- Aegean Airways (vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf)
- TUI

Pas op met heenvluchten op zondag

Je dient uiterlijk om 14.00 uur te landen op de luchthaven van Heraklion als de cursus op zondag begint. Wij raden je aan, indien mogelijk uiteraard, een dag eerder aan te komen. Je kunt dan acclimatiseren en je begint uitgerust aan de cursus. Mocht je toch op zondag naar Kreta willen reizen let dan op: met name Corendon wijzigt regelmatig het vluchtschema zonder opgaaf van reden, van bijvoorbeeld heel vroeg naar heel laat, of andersom, soms met een tijdverschil van 10 uur. Dat kan betekenen dat je aankomsttijd kan wijzigen naar de avond. Wij kunnen je dan ook niet meer ophalen op de luchthaven Heraklion.
Bovendien mis je dan de kennismaking met de andere deelnemers en de docent, de introductie op de cursus, een introductielezing over Kreta, en het welkomstdiner.

Transfers van en naar Heraklion (niet Chania!)

Bij cursussen in 2021 is de prijs € 45,-- per enkele reis per persoon. Dit dekt grofweg de benzinekosten plus de vaste autokosten. We berekenen geen arbeidsuren. Het is mogelijk dat we meerdere deelnemers tegelijkertijd ophalen en brengen. De reis duurt ongeveer 1 uur. 

Transfers gelden alleen voor vluchten die uiterlijk om 22.00 uur op de luchthaven van Heraklion landen. Daarna wordt het voor ons te laat en adviseren wij je een hotel in Heraklion te kiezen. 
Als je vlucht vertraagt geldt dit uiteraard niet. Dan wachten we op je. 

Onze service m.b.t. je transfer:

Transfers in 2021
We staan klaar bij de luchthaven met een naambordje.
Een vertraging van je vlucht houden wij in de gaten via internet. 
Als je voorafgaand of aansluitend aan de cursus in een hotel in de buurt van Kritsa en Kroustas (bijvoorbeeld in Agios Nikolaos) wilt verblijven, dan brengen we je daar graag naar toe. Op de dag van aanvang van de cursus halen we je daar dan uiterlijk 14:00 uur op. Ook kunnen we je na afloop van de cursus naar een hotel in de buurt brengen.
We kunnen je ook ophalen vanuit een Hotel in Heraklion, of daar naar toe brengen, binnen de termijn van 3 dagen voor of na de cursus. 
Neem vooraf contact met ons op voor de mogelijkheden.

We halen of brengen je niet van en naar een AirBnb locatie, ook als deze op Booking.com wordt aangeboden. Deze voorzieningen zijn heel vaak slecht bereikbaar, en bovendien faciliteren we dan de ongebreidelde concurrentie van het hotelwezen.

Transfers m.i.v. 2022
We bieden vanaf 2022 uitsluitend nog een luchthaven-transfer aan vanuit Heraklion naar Kritsa, Kroustas.
Ook kan dat een hotel in de directe omgeving van Kritsa of Kroustas zijn, als men daar enkele dagen vooraf wil verblijven. De reis daarvandaan naar Pension Argyro in Kritsa of Villa Dio Petres in Kroustas dient men vervolgens zelf te regelen. Die service is voorbehouden aan taxi-chauffeurs (of de reginale bus).
Ook zullen we dan geen deelnemers meer ophalen vanuit een hotel in Heraklion. De deelnemer dient op een afgesproken tijdstip op de luchthaven aanwezig te zijn.

Voor de terugreis brengen we deelnemers met ingang van 2022 uitsluitend naar de luchthaven van Heraklion vanuit pension Argyro of Villa Dio Petres. Wanneer men na verblijf aldaar enkele dagen elders wil doorbrengen dient men zelf vervoer te regelen, en zelf een transfer naar de luchthaven te verzorgen.

Voorwaarden ten aanzien van de transfers

De transfers bieden we aan in de periode binnen 3 dagen voor de aanvangsdag tot uiterlijk 3 dagen na het laatste ontbijt. Daarbuiten bieden wij geen transfer aan.
Je dient een vluchtschema-wijziging die aan je is gemeld door de luchtvaartmaatschappij aan ons door te geven.
Het is niet mogelijk je vanuit een andere luchthaven dan Heraklion op te halen.
Je kunt transfers tot uiterlijk een maand voorafgaand aan de cursus annuleren. Dit hangt samen met bushuur en het inplannen van ons transport.
Op de aanvangsdag kunnen wij je na 14:00 uur niet meer ophalen op de luchthaven van Heraklion.

Zelf reizen met bus of taxi van Heraklion naar je pension (Argyro of Villa Dio Petres)

Als je de bus neemt, neem dan de regionale bus vanaf (de luchthaven van) Heraklion naar Agios Nikolaos (circa € 7,70 reisduur 1,5 uur). Aansluitend kun je de bus nemen naar Kritsa (€ 1,80) of Kroustas (€ 2,60), circa 15 minuten. Mocht je op Villa Dio Petres logeren, dan kunnen we je in Kritsa ophalen als er geen busverbinding naar Kroustas is. In de week gaan er elke dag 5 bussen naar Kritsa, en 4 op zaterdag en zondag.
Naar Kroustas (Villa Dio Petres) gaat er in de middag één bus vanuit Agios Nikolaos.
Vraag ons naar de actuele bustijden op je reisdag.

We bieden geen taxiservice vanuit de stad Agios Nikolaos naar het pension Argyro of Villa Dio Petres, of vice versa. Wij kunnen en mogen niet als taxi fungeren. Een taxi vanuit Agios Nikolaos naar Kritsa kost circa €15,--, naar Villa Dio Petres ongeveer € 20,--.