vlucht en transfer

De heen- en terugreis naar en van Kreta zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. We willen iedereen graag vrij laten bij de keuze van een vlucht.

Er zijn volop vluchten rechtstreeks op Heraklion, vanaf vele luchthavens in Nederland, Belgie en Duitsland.
De vlucht dien je dus zelf te te boeken. Indien gewenst kunnen we wat tips geven. Je wordt uiterlijk 15:30 uur op de aanvangsdag van de cursus verwacht op je logeeradres: pension Argyro, of Villa Dio Petres. 
Om deze reden kunnen wij op zondag geen transfers uitvoeren voor vluchten die na 14:00 uur op heraklion landen.
De cursus vangt aan om 16:00 uur op Villa Dio Petres. Wij zorgen ervoor dat degenen die bij Argyro logeren op tijd op Villa Dio Petres zijn.

Tips voor het boeken van vluchten

Het is niet noodzakelijk om retourvluchten te boeken bij eenzelfde luchtvaartmaatschappij. Je kunt ook losse vluchten boeken. Shoppen loont.

Aanbieders zijn onder andere:
- Transavia (vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam/Den Haag, Groningen)
- Corendon
- Aegean Airways (vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf)
- TUI

Pas op met heenvluchten op zondag

Je dient uiterlijk om 14.00 uur te landen op de luchthaven van Heraklion omdat de cursus op zondag 16.00 uur begint. Wij raden je aan, indien mogelijk uiteraard, een dag eerder aan te komen. Je kunt dan acclimatiseren en je begint dan uitgerust aan de cursus. Mocht je toch op zondag naar Kreta willen reizen let dan op: met name Corendon wijzigt regelmatig het vluchtschema zonder opgaaf van reden, van bijvoorbeeld heel vroeg naar heel laat, of andersom, soms met een tijdverschil van 10 uur. Dat kan betekenen dat je aankomsttijd kan wijzigen naar de avond. Wij kunnen je dan niet meer ophalen op de luchthaven Heraklion.
Bovendien mis je dan de kennismaking met de andere deelnemers en de docent, de introductie op de cursus, een introductielezing over Kreta, en het welkomstdiner.

Pas op: Ryanair geeft bestemming niet duidelijk aan!

Ryanair geeft op de Nederlandstalige website niet aan dat de vlucht vanauit Weeze Düsseldorf naar Chania gaat. Er staat alleen 'Kreta'. Daar kom je pas achter nadat je hebt ingelogd. 

Luchthaventransfers van en naar Heraklion (niet Chania!)

Wij hebben geen taxi-licentie, en mogen je alleen vervoeren tussen de luchthaven en je verblijfplaats tijdens de cursus.
We bieden deze luchthaventransfers aan vanaf 3 dagen voorafgaand aan de cursus, t/m 3 dagen na de cursus. De rit duurt ongeveer één uur. Het is mogelijk dat meerdere deelnemers met dicht bij elkaar liggende aankomsttijden in dezelfde transfer-rit meereizen. Maar dat spreken we goed met je af.
 
De regels zijn:
- uitsluitend vanaf en naar de luchthaven van Heraklion,
- een vlucht dient niet later aan te komen op de luchthaven dan 22:00 uur (schematijd; bij vertraging halen we je toch op),
- op de zondag van aanvang dient je vliegtuig niet later te landen (schematijd) dan 14:00 uur,
- vervoer is uitsluitend naar pension Argyro, Villa Dio Petres of direct na aankomst (alleen na voorafgaand overleg) naar een hotel in of dichtbij Agios Nikolaos (geen AirBnB),
- een terugtransfer naar de luchthaven vindt uitsluitend plaats vanaf pension Argyro of Villa Dio Petres

Overig a
anvullend vervoer, of als je eerder wilt komen of later vertrekken, beschouwen we als vakantievervoer en dien je zelf te regelen, met taxi of openbaar vervoer.

Kosten van de transfers

Een transfer kost € 45,-- + € 10,-- brandstoftoeslag, per persoon en enkele reis. Dit is ongeacht het aantal deelnemers dat we per rit vervoeren. Hier wordt geen winst op gemaakt. Deze ritten bieden we uitsluitend aan als service aan cursusdeelnemers.

Een auto huren

Als je samen naar de cursus komt, kan het een idee zijn een auto te huren, waarmee je zelf naar de cursus komt, tijdens cursus je eigen vervoer hebt en ook weer terugreist naar de luchthaven.
Je kan dan daarmee ook enkele dagen voorafgaand, of na de cursus wat extra tijd op Kreta doorbrengen.
Je bespaart dan de kosten van de luchthaventransfers.

Zelf reizen met bus of taxi van Heraklion naar je pension (Argyro of Villa Dio Petres)

Als je de bus neemt, neem dan de regionale bus vanaf (de luchthaven van) Heraklion naar Agios Nikolaos (circa € 7,70 reisduur 1,5 uur). Aansluitend kun je de bus nemen naar Kritsa (€ 1,80) of Kroustas (€ 2,60), circa 15 minuten. Mocht je op Villa Dio Petres logeren, dan kunnen we je in Kritsa ophalen als er geen busverbinding naar Kroustas is. Er gaan elke dag 3 à 5 bussen naar Kritsa (let op, het bussschema wijzigt regelmatig).
Naar Kroustas (Villa Dio Petres) gaat er in de middag één bus vanuit Agios Nikolaos, op zondag meestal gen.
Vraag ons naar de actuele bustijden op je reisdag.

We bieden geen transport service vanuit de stad Agios Nikolaos naar het pension Argyro of Villa Dio Petres, of vice versa. Wij kunnen en mogen niet als taxi fungeren. Een taxi vanuit Agios Nikolaos naar Kritsa kost circa € 20,--, naar Villa Dio Petres ongeveer € 25,--. 

Een taxi vanaf de luchthaven van Heraklion naar Kritsa of Kroustas kost meer dan € 100,--.